ALLEREDE PÅ PLASS: Shuaibu Lalle Ibrahim er her på trening med Mjøndalen. ALLEREDE PÅ PLASS: Shuaibu Lalle Ibrahim er her på trening med Mjøndalen. Foto: Mjøndalen IF

Overgangsstudio: Han var linket til Tromsø - nå har spissen signert for Mjøndalen

Har din klubb hentet en ny spiller eller trener før 2020-sesongen? Vi følger ryktene og overgangene i lokalfotballen her.

Det er mange brikker som skal på plass for Tromsø-klubbene når fotballsesongen skal starte opp igjen. En sesong som er blitt kraftig forskjøvet grunnet korona-epidemien.

iTromsø registrerer overgangsnyhetene på både herre- og damesiden, fra Eliteserien til 6.-divisjon.

For de med profesjonell kontrakt er overgangsvinduet åpent fra 9. januar til 1. april. Deretter vil det komme et overgangsvindu i to uker før sesongstart, og ett vindu til i slutten av august.

For amatørene er vinduet åpent fra 1. januar til 10. september. Årsaken til at overgangsvinduet er stengt etter det, er for å forhindre at lag forsterker i sesonginnspurten.

Vi oppdaterer denne saken gjennom hele våren og sommeren.

Tips oss på SMS, e-post (sporten@itromso.no) eller iTromsø-sporten på messenger – også om overganger som allerede er i boks fra tidligere i år.

Overganger fra desember til mars finner du her.

15. juni. Ibrahim signerte for Mjøndalen.

TIL har en stund hatt Haugesund-spiss Shuaibu Lalle Ibrahim (23) på blokka, men nå kan navnet strykes. Lørdag ble nemlig nigerianeren klar for Mjøndalen.

– Ibrahim har vært aktuell for oss gjennom hele vinteren, men ting stoppet opp i mars da koronaviruset traff oss. Vi har hatt en fin dialog med Haugesund hele veien, og vi er nå veldig glade for at dette gikk i orden, sier sportslig leder André Nevstad til Mjøndalens hjemmeside.

– Han er en flott gutt med god arbeidsmoral og ambisjoner. Det er alltid et godt utgangspunkt. Vi ser på han som en spennende spiller i en fin alder som passer godt inn hos oss, sier Nevstad.

Celine Nergård blir RBK-spiller. Foto: Håkon Steinmo

3. april. Fløyas toppscorer klar for RBK. Celine Nergård blir Rosenborg-spiller. Det melder Fløyas kvinnelag på sine Facebook-sider.

Nergård har i lang tid vært lenket bort fra Fløya, der hun i forrige sesong scoret flest mål av samtlige i 1.-divisjon. Tidligere i vinter besøkte hun Rosenborg, som for kort tid siden skiftet navn fra Trondheims/Ørn.

Til iTromsø fortalte Nergård for en måned siden at en overgang ikke var sikker, men nå er 20-åringen altså klar for laget som i likhet med mange andre har permittert spillere. Nergård er oppvokst i Tromsdalen, og kom fra TUIL i 2015.

2. april. Tidligere TIL-spiller klar for ny klubb. Christer Johansen var tidligere i NTG-systemet, men kom aldri igjennom nåløyet på Alfheim. Johansens tidligere omtalte overgang fra Strindheim til Fløya er nå klar, der han kommende sesong skal spille 2.-divisjon.

Johansen ble for mange kjent fordi han i 2018 rykket opp med fire lag på en sesong.

Her finner du overganger fra desember til mars.