UEFA-president Aleksander Ceferin ønsker seg en britisk VM-søknad. UEFA-president Aleksander Ceferin ønsker seg en britisk VM-søknad. Foto: Ronald Zak / AP / NTB scanpix

UEFA-presidenten vil ha VM til England i 2030

– Det er tid for den delen av Europa, sier Aleksander Ceferin.

UEFA-president Aleksander Ceferin mener Storbritannia bør arrangere VM-sluttspillet i fotball i 2030, 64 år etter at England vant på hjemmebane.

– Etter alle disse årene er det igjen tid for at den delen av Europa får VM, sa Ceferin fredag.

Sjefen i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) antydet videre at det ville være klokt om de britiske fotballforbundene jobbet med prosjektet sammen, framfor at England skal søke alene.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) foretrekker at flere land skal gå sammen om å arrangere VM i framtiden. Sluttspillet i 2026 er tildelt USA, Canada og Mexico.

Så langt er det ikke åpnet for søknader rundt 2030-VM, men søramerikanske fotballtopper skal jobbe med en felles søknad av Argentina, Paraguay og Uruguay.

Uruguay arrangerte historiens første VM-sluttspill i 1930.

– Infrastrukturen i Storbritannia er svært god, og står flere land bak søknaden, er sjansen for å vinne større, sa UEFA-president Ceferin om sin favoritt.

Innledende samtaler om søknaden Ceferin ønsker seg skal ha blitt avholdt i juni. Representanter fra både England, Skottland, Wales og Nord-Irland skal ha deltatt.

UEFA-presidenten er videre opptatt av at de europeiske fotballforbundene må stå sammen om én felles kandidat.

– Jeg ønsker ikke at Europa skal være splittet av en VM-søknad, og kommer det mer enn én, blir det splittelse som følge av at stemmegivningen er offentlig, sa han.