IMPONERTE: Fløya-keeper Marius Tollefsen imponerte mot Vålerenga 2. Her sammen med Abdi Mohammed. IMPONERTE: Fløya-keeper Marius Tollefsen imponerte mot Vålerenga 2. Her sammen med Abdi Mohammed. Foto: Håkon Steinmo

Sto som en levende vegg i serieåpningen: Fløya nær historisk poeng

Det så ut til at Fløya skulle klare å ta ett poeng i deres første kamp på tredje høyeste nivå, men slapp inn helt mot slutten av oppgjøret.

VIF 2-Fløya 1–0

Nyopprykkede Fløya holdt ut lenge mot et solid Vålerenga 2-lag, men etter 82 minutter sprakk nullen for Fløya.

En Vålerenga-corner ble svingt inn og gikk gjennom hele feltet, helt til Brage Skaret på bakerste stolpe. Forsvarsspilleren fikk en enkel jobb med å heade inn 1–0, noe som også ble sluttresultatet.

Nervøse åpningsminutter

Fløya ble satt under et hardt press allerede i de første minuttene av kampen, der hjemmelaget hadde flere farlige gjennomspill og innlegg. Men de unge Fløya-spillerne klarte å holde unna med flere halvpaniske klareringer.

Fem minutter ut i kampen kom det første skuddet, der stortalentet Odin Thiago Holm ladet høyrefoten fra langt hold, men forsøket gikk et godt stykke over mål.

Men få minutter senere klarte bortelaget å bryte en feilpasning fra en Vålerenga-spiller, og fikk startet en kontring. Det startet flott med flere fine kombinasjoner, men endte dessverre i et svakt innlegg fra venstresiden.

Likevel var det positive tendenser fra Fløya, som klarte å ta vare på kula i flere minutter.

Etter hvert tok Vålerenga mer over kampen, og skapte klart mest i 1. omgang. Den største sjansen fikk Marcus Melchior, som mottok ballen på rundt 12–13 meter i Fløyas boks etter strålende forarbeid av Ousmane Camara. Melchior klarte, heldigvis for Fløya, å ikke få noe kraft i skuddet og ballen trillet inn til keeper Marius Tollefsen.

Alt i alt var det brukbare 20 minutter av Fløya.

Stor Fløya-sjanse

Det neste snaue kvarteret ble en ren stillingkrig, der Fløya spiste seg mer og mer inn i oppgjøret.

Og etter 34 minutter burde det nyopprykkede Tromsø-laget tatt ledelsen.

Et innlegg fra venstre gikk gjennom hele feltet til Håvard Mannsverk. Høyrekanten tok med seg ballen, og la ballen inn langs bakken. Dessverre var det ingen Fløya-spillere som var på den, og ballen trillet ut til utspill.

På dette tidspunktet var Fløya det klart beste laget, der de unge spillerne trillet ballen kontrollert frem og tilbake og så etter muligheter. Fem minutter før hvilen dro Fløyas-keeper Tollefesen frem en strålende redning på et skudd fra Camara.

Like etterpå danset Thiago Holm seg forbi hele Fløya-forsvaret, før han ble klippet ned av Thomas Wahlen. Frispark fra rundt 20 meter blåste Holm langt over.

Nye gigamuligheter

2. omgang åpnet med flere grove pasningsfeil begge veier, der ingen av lagene klarte å feste et grep om kampen.

Men igjen klarte Fløya å skape en gigantisk mulighet. På en kontring klarte de å spille seg fri på høyresiden, før ballen ble lagt inn lavt og hardt inn i på bakerste stolpe. Der kom Mathias Warvik skliende, men klarte ikke å få ballen i det gapende, tomme buret.

Få minutter senere var det VIFs tur til å skape en gigasjanse, og denne var utrolig nok større enn Fløyas mulighet. Hjemmelaget spilte seg pent fri, før ballen falt frem og tilbake i Fløyas felt.

Til slutt fikk en VIF-spiller et skudd på så å si blank kasse, men Tollefsen klarte å komme seg tilbake i buret og slå den vekk i siste liten. Fløya-keeperen dro frem flere gode redninger de neste minuttene.

Etter rundt 70 minutter satte VIF 2 inn Deyvor Vega, som har spilt en rekke eliteseriekamper. Da ble Fløya liggende lave, mens hjemmelaget presset på for scoring.

Til slutt klarte VIF 2 å få hull på byllen etter 82 minutter, noe som også ble kampens eneste mål.