Fem snakkiser etter TILs historiske målkalas: «Kopierte Rushfeldt, «Bummen» og Flo»

Vi gir deg fem av temaene etter TILs kamp mot Ull/Kisa.

Ull/Kisa-TIL 0–7

1) Runar Espejord

Det fantes vel noen som var usikker på hvor Runar Espejord var rent fotballmessig. Tross alt hadde han ikke spilt en offisiell kamp siden i slutten av februar. Og ikke scoret siden han sist var i TIL for snart ett år siden.

Mot Ull/Kisa brukte han bare 31 minutter på å score sitt første i comebacket - og TILs tredje i kampen. Mikael Noør Ingebrigtsen hadde satt nummer en. Kent-Are Antonsen nummer to.

3–0-målet startet med en god pasning av Kent-Are Antonsen som sendte Eric Kitolano gjennom på TILs venstreside. Han fant Espejord alene foran mål.

Uten stress dro Heerenveen-utlånet ut keeperen og tuppet ballen arrogant i nettet fra en meter. Bare sånn for enkelhets skyld.

Og bare tre minutter senere satt han sitt andre mål. På enda en pasning fra Kitolano dunket han ballen i nettaket bak en sjanseløs målvakt foran et sjanseløst forsvar.

TIL-trener Gaute Helstrup tok ut Espejord til pause. Litt synd, men forståelig med tanke på at det er kamp allerede på lørdag.

Mikael Norø Ingebrigtsen etter å ha scoret mot Ull/Kisa. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

2) Har TIL flyttet inn på tabelltoppen for godt?

Sogndal fikk låne ledelsen i 1. divisjon i et døgn. Men TIL slo tilbake og er oppe i 41 poeng, to foran Sogndal-gutta. Og enda viktigere, sju foran Ranheim som er på tredjeplass.

Etter at Ranheim ble slått 2–1 i Trondheim i den fjerde serierunden har TIL vært øverst på tabellen. Nå er det spilt 18 kamper, og TIL står fortsatt stødig der, på tross av en vanskelig periode for en måneds tid siden.

13 seire, og bare tre tap lar seg høre. Kan TIL holde på ledelsen ut sesongen?

3) Erlend Ernst Sivertsen

Annonsert som TIL-spiller tirsdag formiddag. Og debuten som innbytter etter pause samme kveld.

Det har gått fort i svingene med Kristiansund-utlånte Sivertsen som er tiltenkt en rolle som venstre vingback i skadefraværene til Lasse Nilsen og August Mikkelsen.

Dermed ble det uten en eneste trening med laget for 29-åringen som etter planen skal tilbake til Kristiansund etter sesongen.

Å komme inn på stillingen 4–0 er ganske så takknemlig. Men Sivertsen gjorde seg ikke bort, og viste noen kvaliteter som «Gutan» ganske så sikkert får bruk for utover høsten.

4) Historisk kveld på Jessheim

I moderne tid, altså siden opprykket i 1985, har TIL sjeldent vunnet med stor margin på bortebane. TIL har i det hele tatt hatt mange forferdelige opplevelser på reise.

Men den siste uka har de vist nye og solide takter. 3–0 mot Sandnes/Ulf mandag i forrige uke ble fulgt opp av 7–0 mot Ull/Kisa. Nå er ikke dette Eliteserien, men på de siste 34 årene har TIL kun en gang tidligere hatt et resultat på bortebane i seriespill som kan måle seg med dette resultatet.

Tilbake i 1995 vant TIL 7–0 mot Molde anført av Solskjær, Stavrum og Sundgot. En helt sinnsyk prestasjon. Tirsdag kveld kopierte Espejord, Kitolano og Ingebrigtsen Sigurd Rushfeldt, Bjørn «Bummen» Johansen og Tore Andre Flo som målscorere i en 7–0-seier på bortebane for «Gutan».

5) Mikael Norø Ingebrigtsen

Hattrick er ikke hverdagskost. Verken for Ingebrigtsen eller TIL. Han var et tema i denne spalten for bare fire dager siden også, etter å ha scoret ett mål mot Grorud.

Men når du setter tre mål og i tillegg en målgivende pasning for «Gutan» må det gis oppmerksomhet.

Erlend Ernst Sivertsen ble hentet inn som venstrekant for å kunne gi TIL muligheten til å sette Ingebrigtsen inn sentralt. Sistnevnte blir umulig å vrake etter dette.