Smizu S-Pulse - med fint geometrisk mønster. Smizu S-Pulse - med fint geometrisk mønster.

Mønster er tilbake

DRAKTBLOGGEN: Tre bevis på at 90-tallet kan være på full fart tilbake.

Dundalk - med frekke striper.
Melbourne Victory spilte dessverre bare én gang med denne drakten.

DRAKTENE SER DU I BILDEGALLERIET ØVERST I SAKEN

90-tallet blir av de fleste draktkjennere sett på som bunnpunktet når det gjelder draktdesign. Nye muligheter innen hva som kunne trykkes på drakter gjorde at designerne tok helt av når det gjaldt mønster – ofte med grusomme resultater.

Trenden de siste årene har gått i retning rene flater, men nå tyder ting på at mønster begynner å bli in igjen. Heldigvis virker det som designerne som regel begrenser seg til å ta av kun på deler av drakten, slik at det ikke blir like galt som 90-tallet likevel.

Her kan du se tre eksempler på at designerne har laget friske drakter som skiller seg ut, der de også har klart å begrense seg litt.

Shimizu S-Pulse (borte)

Dette kunne vært en svært kjedelig, helhvit andredrakt. Men et grunndesign vi har sett fra Puma mange ganger før, får nytt liv av de geometriske mønstrene i drakten – som er akkurat diskré nok til at det ikke blir for dominerende. Pluss også for de oransje detaljene, som gir dynamikk.

Dundalk (borte)

Et helt enkelt, plain grunndesign fra Umbro vekkes opp av et frekt og vågalt mønster med diagonalstriper. Her oser det bevegelse og fart – akkurat det designerne håpet å oppnå. Tenk hvis noen av Umbro-lagene i Norge kunne få noen slike detaljer på sine drakter!

Melbourne Victory (spesialdrakt)

Det australske laget spilte bare med denne drakten én gang – for å markere lagets 10 års jubileum. Litt synd, for mønster og måten sponsorlogoer osv. er løst her, er ganske så vellykket. Drakten inneholder navnene til alle som har spilt for laget de siste ti årene – en flott gest.

Hva synes du? Vil du ha 90-tallet tilbake?