Brede Hangeland.jpg Brede Hangeland.jpg

Hangeland: - Umåtelig skuffet over hvordan dette er håndtert

Landslagskapteinen fikk sjokkbeskjeden fra Fulham på e-post.

Tirsdag kunngjorde Fulham at Brede Hangeland er løst fra kontrakten med klubben.

Avgjørelsen kom uventet på landslagskapteinen, som tirsdag kveld uttrykker skuffelse over klubben han har vært i siden 2008. ## — Har fortsatt mye å gi

«I dag mottok jeg nyhetene om at Fulham Football Club har valgt å si opp kontrakten min med klubben med umiddelbar virkning. Jeg fikk beskjed om avgjørelsen per epost, uten at noen fra klubben har møtt med meg på forhånd for å diskutere kontrakten min eller fremtiden med klubben.

«Etter 6,5 år med lojalt og hardt arbeid, de siste årene som kaptein, er jeg umåtelig skuffet over hvordan dette er håndtert. Jeg vil gjerne få takke de fantastiske Fulham-fansen som jeg har fått tilbringe de beste årene av min fotballkarriere med. Jeg har båret den hvite drakta med stolthet på Craven Cottage. Jeg føler jeg fortsatt har mye igjen å gi som fotballspiller, og ser frem til det neste kapittelet i min karriere,» uttaler Brede Hangeland via sin rådgiver Jon Mørland.

Mørland utdyper:

— Han er negativt overrasket over fremgangsmåten til en arbeidsgiver han har tjent i seks og et halvt år, og hadde forventet å bli underrettet om dette på en annen måte. Samtidig er han veldig opptatt av å være takknemlig overfor klubbens supportere, og ser fram til et nytt kapittel i sin karrière, sier rådgiveren.

— Klubben vil takke Brede for hans seks og et halvt års tjeneste og ønsker ham all lykke i fremtiden, skrev Fulham i en uttalelse tirsdag.

Skader og formsvikt

Fulham rykket sist sesong ned fra Premier League etter en kaotisk sesong med hele tre managerskifter. Hangeland slet også med skader og formsvikt i store deler av sesongen.

For første gang er det blitt stilt spørsmål ved den tidligere Viking- og FC København-spillerens plass på landslaget.

— Det har vært en tung sesong også for meg personlig. Det var den første sesongen på veldig lenge der jeg har slitt med skadeproblemer. Første halvdel ble ødelagt av skadetrøbbel, og deretter var jeg kanskje for tidlig tilbake i aksjon etter en operasjon, uttalte Hangeland under den nylig avsluttede landslagssamlingen, der Norge spilte mot Frankrike og Russland.

Flere eksperter har pekt på midtstopperens høye lønning som en av årsakene bak Fulhams avgjørelse, og at dette kan være et ledd i en opprydning i klubben i et forsøk på å komme tilbake til Premier League.

— Han er i en ny situasjon nå, hvor han kan få trøbbel med å finne seg en god klubb. Men jeg håper ikke det blir et problem for landslaget. Han har fortsatt et enormt godt rykte i Premier League, så det kan godt hende han fortsetter der, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.