Erling Braut Haaland og hans Dortmund starter den nye sesongen i midten av september. Kanskje blir det med tilskuere på tribunen. Erling Braut Haaland og hans Dortmund starter den nye sesongen i midten av september. Kanskje blir det med tilskuere på tribunen. Foto: Martin Meissner / AP

Tyske fotballklubber vil slippe inn publikum fra september

Tysk fotball håper at publikum kan komme tilbake til arenaene når den kommende sesongen starter 18. september.

Tysk fotball håper å ha publikum tilbake på tribunene når sesongen starter i september. Ingen bortefans, ingen ståplasser og alkoholforbud skal bidra til det.

Dessuten skal alle ha en personlig plassbillett slik at smittesporing kan foretas ved eventuelle smittetilfeller. Det ble de 36 klubbene i landets to øverste divisjoner enige om under tirsdagens ekstraordinære generalforsamling i Den tyske ligaen (DFL).

Bundesliga var den første store ligaen som startet opp igjen etter koronapausen. Allerede i midten av mai rullet fotballen i Tyskland, og i slutten av juni var seriene avsluttet. Kampene gikk uten tilskuere, men fra høsten vil lagene sakte, men sikkert slippe inn publikum på kampene.

Sesongen starter helgen 11.-14. september med 1. runde i cupen, mens seriestart både i 1. og 2. Bundesliga er helgen etter.

Tiltakene man ble enige om skal bane vei for tilskuere på tribunene, men lokale helsemyndigheter må gi klarsignal for at det skal bli slik.

– Fulle tribuner er ikke vår prioritet nå, det er helsesituasjonen. Korona er fortsatt en del av virkeligheten og spiller en viktig rolle, sa DFL-direktør Christian Seifert etter videokonferansen.

(©NTB)