Tidligere Fulham-eier Mohamed Al Fayed mener at klubbens fjering av Michael Jackson-statuen utenfor stadion ble skjebnesvanger. Tidligere Fulham-eier Mohamed Al Fayed mener at klubbens fjering av Michael Jackson-statuen utenfor stadion ble skjebnesvanger. Foto: NTB scanpix

- Fulham rykket ned fordi de fjernet statuen av Michael Jackson

— Statuen ga oss hell og lykke, sier tidligere Fulham-eier.

Tidligere Fulham-eier Mohamed Al Fayed fortaller hva han mener manglet i klubbens skuffende nedrykkssesong: Michael Jackson.

Den omstridte statuen av det avdøde popikonet ble i november fjernet av klubbens nye eier Shahid Khan, som kjøpte London-klubben fra Al Fayed. Det var ifølge den 85-årige egypteren skjebnesvangert.

— Statuen ga oss hell og lykke. Nå må vi betale prisen for at den ble fjernet, sa Al Fayed da han tirsdag overrakte den 2,29 meter høye statuen til det nasjonale fotballmuseet i Manchester.

- Fantastisk statue

Al Fayed ble latterliggjort da han i 2011 avduket statuen av Michael Jackson bak en av tribunene på Craven Cottage. Popstjernen var til stede på en Fulham-kamp i 1999, men hadde ingen tilknytning til klubben ut over det.

Da Shahid Khan kjøpte klubben, besluttet han å fjerne den.

— Da han ba meg om å flytte den, sa jeg at han måtte være gal. Det er en fantastisk statue, og tilhengerne elsket den, sa Al Fayed.

— Nå har han betalt prisen, for klubben rykker ned. Han ringte meg og ønsket Michael tilbake, men jeg svarte «aldri i livet».

Al Fayed har bestemt at statuen heretter skal bli å se på fotballmuseet i Manchester.

— Dette er et flott sted. Det besøkes av tusener av mennesker, og jeg er stolt av å gi det en statue av en av verdens største artister og sangere, sa han.

— Michael er et fantastisk eksempel for alle. Han kom ut av intet og greide med fantastisk besluttsomhet å bli en superstjerne. Jeg er glad for at han nå kan glede dem som besøker museet. (©NTB)

SPORTSDØGNET