Trener Olli Harder liker godt å ha godt humør på treningene. Her formidler han noe som setter spillerne litt i latter. På bildet: Helene Clausen Haavik, Gry Tofte Ims, Susanne Vistnes, Maria Min Xiu Sørenes, Marie Hella Andresen, Miriam Byberg, Madeleine Hille Mellemstrand, Malin Runestad, Tuva Hansen, Lena Soleng Hansen. Trener Olli Harder liker godt å ha godt humør på treningene. Her formidler han noe som setter spillerne litt i latter. På bildet: Helene Clausen Haavik, Gry Tofte Ims, Susanne Vistnes, Maria Min Xiu Sørenes, Marie Hella Andresen, Miriam Byberg, Madeleine Hille Mellemstrand, Malin Runestad, Tuva Hansen, Lena Soleng Hansen. Foto: Svein Hagen

Klepp har forsterket laget og sikter mot medalje: – Det ser lovende ut

Med to nye forsterkninger fra USA tar Klepp sikte på å fortsette oppturen fra fjorårets sesong.

Klepp ble nummer fire i fjor, etter mange magre år i eliteserien. Både trener Olli Harder og kaptein Tuva Hansen mener laget bør sikte enda høyere denne sesongen.

– Vi viste en solid stabilitet i fjor, men samtidig manglet vi litt på å ta opp kampen med de aller beste helt til slutt. Jeg har stor tro på at vi med troppen vi har nå kan hamle opp med alle de som var foran oss på tabellen i fjor, sier Tuva Hansen.

McKenzie Berryhill. Foto: Klepp Elite Facebook

To amerikanske nykommere

Hun sikter spesielt til at klubben har sikret seg to meget etablerte spillere fra USA foran året sesong. Både keeper Lindsey Burke Harris og midtstopper Mckenzie Berryhill har hun hørt mye positivt om.

McKenzie har ikke spilt i Europa tidligere, hun har vært innom Phoenix, Portland og det amerikanske futsallandslaget. Keeper Harris spilte i den islandske toppserien i fjor.

Begge blir heltidsspillere i Klepp, klubbens totalkostnad på de to spillerne er på rundt 450.000 kroner i året. Deler av utgiftene blir finansiert med vederlaget Chelsea betalte for Maria Thorisdottir i fjor høst.

– Jeg er sikker på at trener Olli Harder har gjort et grundig forarbeid når han har valgt å signere dem. Samtidig må jeg si at det at Tameka Butt og Kirsty Yallop var enormt gode i fjor. At de også har valgt å signere for enda en sesong, sier det meste om hvordan de trives her i Klepp, mener Hansen.

Lindsey Burke Harris. Foto: Klepp Elite Facebook

Solid humør i gruppen

Trener Olli Harder er av samme oppfatning, han er godt fornøyd med troppen han rår over for tiden.

– Vi har stort sett beholdt den samme troppen som ble nummer fire i fjor, og når vi kan supplere med to meget gode spillere fra USA, må jeg si det ser lovende ut. Begge de to spillerne er tiltenkt sentrale roller i laget, forklarer han.

Han ledet laget på den første treningen mandag kveld, og latteren satt løst hos spillerne underveis i treningen. Olli Harder liker nemlig å ha godt humør blant spillerne på trening, samtidig som det skal trenes effektivt.

– Jeg må si på vegne av spillerne at det er viktig at det finnes humør inn i øktene, selv om det til tider kan være ganske hardt. Vi fikk jo et solid løft i fjorårssesongen, og en av grunnene var stabilitet og en solid spillergruppe. Jeg ser ingen grunn til å stoppe der, det faktum at vi får inn enda flere etablerte spillere vil medføre at vi hever kvaliteten på treningene. Noe som igjen kan føre til at vi blir enda bedre når det drar seg til utover i sesongen, understreker han.

Unge og lovende spillere

Klepp har i alle år hatt meget gode juniorspillere, flere av dem har nå tatt steget opp i A-stallen. Olli Harder har god tro på at flere av dem kan slå til i løpet av sesongen.

– Enkelte av de unge spillerne viste seg fram allerede i fjorårssesongen, og nye spillere står for tur til å blomstre. Jeg mener det er en stor styrke for Klepp at vi har en slik blanding av etablerte, gode spillere og unge talenter. Sammen kan dette være med å utvikle klubben mot den desiderte toppen i toppserien, mener han.

En av de etablerte spillerne er Gry Tofte Ims, hun er nå i gang med sin 15. sesong for klubben, selv om hun bare er 31 år.

– Jeg synes det ser veldig spennende ut foran årets sesong. Jeg gleder meg stort til å se de to nykommerne i aksjon når de kommer hit i februar. Jeg har stor tro på at vi tar nye steg og kan blande oss i det ypperste sjiktet med den troppen vi etter hvert vil ha tilgjengelig, sier Ims.