Brede Hangeland (liggende) sier Fulham må kjempe som klubben gjorde da plassen ble reddet i 2008. Brede Hangeland (liggende) sier Fulham må kjempe som klubben gjorde da plassen ble reddet i 2008. Foto: Rebecca Naden / Reuters

Hangeland: - Vi kan fortsatt redde plassen

Det så like mørkt ut i 2008.

Fulham har hatt en marerittsesong og ligger sist i Premier League. Brede Hangeland sier spillerne må hente inspirasjon fra thrilleravslutningen i 2008. Hangeland hadde bare vært i klubben i noen måneder da Fulham reddet plassen på spektakulært vis ved å vinne sine tre siste seriekamper for seks år siden.

I siste serierunde scoret Craven Cottage-klubben det avgjørende målet et kvarter før slutt borte mot Portsmouth. Dermed klatret Fulham over nedrykksstreken på målforskjell.

Det ber Hangeland lagkameratene huske på før årets innspurt. Fulham ligger sist og er fire poeng fra trygg grunn, men en elendig målforskjell gjør at det i realiteten er fem poeng.

— Det året vi overlevde snudde vi ved hjelp av gode treninger og troen på at vi kunne klare det. Vi hadde et system og spillere som fulgte det. Det er eksempelet vi må etterfølge, sier Hangeland ifølge lokalavisen getwestlondon.

Tre managere

Hangeland ble hentet av Roy Hodgson i januar 2008 som nettopp hadde tatt over Fulham midtveis i sesongen. I år er det tyske Felix Magath som er hentet inn for å redde plassen mot slutten.

Klubben har allerede sparket to managere denne sesongen, nederlenderne Martin Jol og René Meulensteen.

Magath, som Meulensteen, er kjent for knallhard disiplin.

— Det eneste som kan få oss ut av denne situasjonen er hardt arbeid og troen på at vi kan redde plassen. Vi må slutte å synes synd på oss selv og dra i samme retning, sier Hangeland.

- Må ta oss sammen

Lørdag tapte Fulham 1-3 i skjebnekampen mot Ole Gunnar Solskjærs Cardiff. Laget har bare tatt to poeng siden siste ligaseier 1. januar. De neste tre kampene er mot Newcastle (h), gulljagende Manchester City og Everton (h).

— Vi er under sterkt press. Alle kan se tabellen, men vi må ta oss sammen så raskt som mulig, sier Norges landslagskaptein.

(©NTB)