Det er den sentrale valgkommisjonen som melder dette, ifølge nyhetsbyrået Tass.

Välbe har ikke gitt nærmere opplysninger om hvorfor hun trekker seg som politiker og fortsetter som sjef for russiske skiforbundet.

Det var i vår det ble kjent at Välbe, i likhet med mange andre tidligere idrettsstjerner, skulle stille som kandidat til parlamentsvalget for Forente Russland, som er Vladimir Putins støtteparti.

Nå viser det seg at hun er en av mange idrettshelter som etter valget gir fra seg mandatet sitt til andre. Blant de andre som også trekker seg, er den tidligere sjakkstjernen Anatolij Karpov og skiskytteren Vladimir Dratsjev, ifølge sports.ru.

Jelena Välbe er tre ganger olympisk mester og 14 ganger verdensmester. Hun ble VM-dronning i Trondheim i 1997, da han tok gull på samtlige fem distanser som fantes den gang.

Ekstremt mange tidligere sportsprofiler stilte som kandidater ved valget, og blant dem som blir å finne i Dumaen de neste fem årene er bokseren Nikolaj Valujev, kunstløpsdronningen Irina Rodnina, hockeystjernene Vjatsjeslav Fetisov og Vladislav Tretjak, og skøyteløperen Svetlana Zjurova.

Hele 88 av de 450 som ble innvalgt i Dumaen, har senere trukket seg, ifølge nettavisen Meduza. Avisen skriver at det ikke er enestående. Riktignok var det «bare» 30 sist, i 2016, men hele 89 i 2011.

Den fengslede opposisjonslederen Aleksej Navalnyj har tidligere omtalt Forente Russland som «partiet for kjeltringer og tyver».