Mandag startet TUILs nye sommercamp. I samarbeid med Gjensidigestiftelsen, og deres økonomiske tilskudd på 253.250 kr, er tilbudet helt gratis. Sportslig leder i TUIL Turn, Kristina Lagerstrøm (29) er svært takknemlig.

– Stiftelsen er kjent for å bidra til å skape aktivitet blant barn og unge, og med deres støtte har vi fått denne suverene muligheten for fellesskap og initiativ i sommer. Ved at det er gratis får vi også mulighet til å inkludere alle, noe jeg synes er helt glimrende.

FORNØYD: Sportlig leder i TUIL Turn, Kristina Lagerstrøm (29) er svært fornøyd med at sommertilbudet lar seg gjennomføre. Foto: Frida Kristine Mogård

Ifølge Lagerstrøm er målet å samle flest mulig barn og unge.

– Ikke alle er låst til én idrett, så for å inkludere alle satser vi her primært på «stor-TUIL». Det vil si mer generell aktivitet, og ikke bare turn og fotball som vi allerede har sommercamper for.

Lederen beskriver den nyopprettede campen som et «supertilbud».

– Vi håper at flest mulig ønsker å ta campen i bruk. Det er helt gratis, noe vi ønsker å få til som en årlig greie. Årets camp er nesten som en prøvefase for oss, men vi ser allerede et stort engasjement.

Instruktør Emil Andreas Haugen (19) og aktivitetsleder for treningssenteret ved TUIL, Thale Morottaja-Evensen (37) viser stolt fram sjekken fra Gjensidige mens barna spiller slåball. Foto: Frida Kristine Mogård

– Her skal jeg være hele sommeren!

Sommercampen har 10 aktivitetsledere i alderen 16–20 år, noe Langstrøm sier er positivt på flere områder.

– Campen vil ikke bare skape idrett for barn, men også arbeidsplasser for ungdom. Jeg vil også si at denne jobben er midt i blinken for mange, da det er så mye glede i å skape aktivitet for barn.

HJEMMEKJÆRT: Fotballspillerne Iver Selnes (16) og Ulrik Celius (16) trives med årets sommerjobb. Foto: Frida Kristine Mogård

Iver Selnes (16) og Ulrik Celius (16) jobber som aktivitetsledere, og er begge svært fornøyde med sommerjobben.

– Vi jobber praktisk med barn og unge, og bidrar med både glede og velvære for dem som kanskje har en litt kjedelig sommer når foreldrene er på jobb, forklarer Selnes.

– Vi bruker allerede mye tid her i hverdagen ved å spille fotball for TUIL, så det er ganske så hjemmekjært. Også får vi være sosiale med både hverandre og de yngre, sier Celius.

LITT AV EN ARBEIDSDAG: Selnes og Celius flyr i lufta midt under arbeidstiden. Foto: Frida Kristine Mogård

Åtte år gamle Marion Morottaja-Evensen står inne i turnhallen mens hun moter seg opp for å hoppe uti gropa. Det er nemlig favorittstedet på campen.

– Jeg liker også å hoppe på trampolinen. Man får så god sprett der, smiler hun.

Sommercampen åpnet kl. 10 på mandag, og Marion er allerede storfornøyd.

– Jeg har fått litt nye venner, og det er veldig gøy her. Så her skal jeg være hele sommeren!

ELSKER GROPA: Marion Morottaja-Evensen (8) har allerede stemplet gropa og trampolinen som sine favorittaktiviteter. Foto: Frida Kristine Mogård