Stjernespissen scoret sitt 40. mål for sesongen med en frekk panenka-straffe halvveis i annen omgang. Det var godt nytt for flere norske profiler i tysk fotball.

Dortmunds cupseier betydde nemlig at Rune A. Jarsteins og Per Ciljan Skjelbreds klubb Hertha Berlin rykker rett inn i europaligaens gruppespill, mens Håvard Nielsens klubb Freiburg får spille europaligakvalifisering.

Thomas Tuchel kunne feire sin første tittel som trener, etter en sesong med skuffende resultater og gnisninger med klubbledelsen. Tross triumfen spås han bort fra Borussia Dortmund i sommer.

God start

Borussia Dortmund, som slo ut Bayern München i semifinalen, startet best i finalen på Olympiastadion i Berlin. I det 8. minutt scoret Ousmane Démbéle ledermålet. Han ble spilt fram av Lukasz Piszczek, brukte fart og teknikk til å kvitte seg med en motspiller og knallet ballen over keeper Lukas Hradecky.

Eintracht Frankfurt lot seg ikke knekke og overtok initiativet i kampen. Det var fortjent da Ante Rebic utlignet etter en snau halvtime. Han ble spilt fram av Mijat Gacinovic og skrudde ballen rundt keeper Roman Bürki. Det kunne blitt flere Frankfurt-mål. Rebic sto for forarbeidet da Haris Seferovic traff stolpen.

Dortmund kom ut etter pause uten Marco Reus, som hadde skadet kneet, og kaptein Marcel Schmelzer. Sistnevnte starte selv om han ikke hadde trent på en uke.

Løftet

Friske bein så ut til å løfte laget, og Shinji Kagawa og Aubameyang hadde begge store sjanser. I det 67. minutt ble Christian Pulisic felt av Hradecky, og Aubameyang vippet straffesparket i mål.

Eintracht Frankfurt greide ikke å skape særlige sjanser til å utligne. Dortmund var nærmere et tredje mål, og Aubameyang hadde blant annet et stolpetreff.

Etter å ha tapt cupfinalen både i 2014, 2015 og 2016 kunne Borussia Dortmund til slutt feire sin første tittel siden 2012.

For Eintracht Frankfurt endte en skuffende sesong med en ny nedtur. Oppladningen til finalen var turbulent, da trener Robert Kovac suspenderte Guillermo Varela for å ha trosset hans ordre ved å skaffe en ny tatovering som deretter ble infisert. (@NTB)