REAL SOCIEDAD - MALLORCA 3–0

Mallorca ble slått 3-0 på hjemmebane søndag kveld.

Kampen i San Sebastian tok fyr først etter pause. Kun minuttet var spilt av annen omgang da svenske Alexander Isak sendte hjemmelaget i ledelsen etter et strålende angrep.

Vingen Portu sto bak den målgivende pasningen fra bakre stolpe, og inne foran mål fikk Isak en enkel oppgave med å sette ballen i nettet.

Rett før kvarteret var spilt av omgangen kom 2-0. 18-åringen Ander Barrenetxea hadde akkurat kommet på banen for Sociedad og sendte avgårde et skudd som skiftet retning i en Mallorca-spiller. Det satte gjestenes keeper Manolo Reina helt ut av spill.

Ødegaard hevet seg

Martin Ødegaard fikk aldri noen hovedrolle på Anoeta søndag, men nordmannen var i høyeste grad involvert da Portu satte inn 3-0 ti minutter før slutt. Ødegaard fyrte løs fra utenfor 16-meteren og tvang fram en retur fra keeper Reina. Foran mål kunne Portu enkelt sette inn kampens tredje scoring.

Dermed kunne Ødegaard og lagkameratene juble for tre nye poeng etter en strålende annen omgang. Nordmannen hevet seg i likhet med lagkameratene de siste 45 minuttene.

Real Sociedad er fortsatt nummer seks på tabellen i La Liga. Avstanden opp til lagene på plassene foran er samtidig ikke stor. Tredjeplasserte Sevilla har fire poeng tilgode på Sociedad.

Ødegaard var på banen i samfulle 90 minutter på Anoeta søndag.