Russisk curlingutøver dopingmistenkt etter å ha snytt Norge for bronse

Spilte på laget som slo den norske duoen Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien.

Aleksander Krusjelnitskij skal ha levert en positiv dopingprøve. Aleksander Krusjelnitskij skal ha levert en positiv dopingprøve. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB scanpix

Aleksander Krusjelnitskij, som spilte for OAR i bronsefinalen mot Norge i mixed curling, skal ha testet positivt for doping, skriver russiske medier.

Russiske Sport-Express melder at det skal ha blitt funnet spor av meldonium i en dopingprøve fra Krusjelnitskij.

– Jeg kjenner ikke noe til dette, sa Krusjelnitskij i en kommentar til nyhetsbyrået RIA Novosti.

Krusjelnitskij skal ha brukt stoffet fram til det ble forbudt i 2016, men ikke etter, sa utøvernes landslagstrener til det russiske nettstedet.

Slo Norge

Russeren spilte på laget som slo den norske duoen Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien i bronsefinalen i OL.

– Det er fortsatt bare rykter. Han er uskyldig til det motsatte er bevist. Jeg håper for sportens del at han ikke har dopet seg, sa Magnus Nedregotten til Eurosport.no.

– Vi er mest forbannet, hvis det viser seg å være sant. Jeg håper ikke han er dopet, men er han det, tar jeg gjerne medaljen. Vi har stort sett vært bedre enn dem i hele året, så dersom han jukser har vi fortjent det, fortsatte han.

Samboerne Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien i aksjon i en av sine OL-kamper. Foto: Rune Petter Ness

Norsk bronse?

Det russiske laget, bestående av ekteparet Aleksander Krusjelnitskij og Anastasia Bryzgalova, kom til OL som verdensenere. De hadde stort sett full kontroll i bronsekampen mot Norge, og etter skuffelsen ved å tape semifinalen mot Sveits, var bronsemedaljen det som berget et litt varierende mesterskap for verdensmesterne fra 2016.

Så spørs det om det i stedet kan bli helsvart for den russiske duoen og norsk OL-bronse.

– Det har vi ikke hørt noe om og er helt nytt for oss. Det får gå sin gang, vi får ikke gjort noe med det – men jeg er litt overrasket, sa sportssjef for curlinglandslaget, Pål Trulsen, til Eurosport.no

– For å være helt ærlig vet jeg ikke helt hvilken effekt det har, men jeg tror det har vært snakk om det før uten at jeg vet det helt sikkert. Det er ikke så overraskende når det kommer fra det landet. Det må jeg nesten tenke litt på. Jeg trodde ikke doping hadde effekt i curling, sa Trulsen.

(©NTB)