Kamil Stoch vant avslutningsrennet i den tysk-østerrikske hoppuken og tok sin femte strake enkeltseier. Anders Fannemel ble toer lørdag og treer sammenlagt.

Sammenlagtleder Stoch hoppet 132,5 meter i første omgang og tok ledelsen. I finalen landet han på 137 meter, og med gode stilkarakterer var han til slutt 3,2 poeng foran Fannemel.

Stoch hoppet for sin annen strake hoppukeseier sammenlagt og sin femte strake seier i et enkeltrenn.

Det har ingen klart før ham. Han tangerte også Sven Hannawalds fire enkeltseirer i en og samme hoppuke. Hannawald sto for bragden i 2000/01.

Anders Fannemel hadde 130 meter i første omgang og lå på fjerdeplass. Et hopp på 139 meter i finaleomgangen holdt til annenplass i rennet. Han tok også tredjeplassen i hoppuken sammenlagt bak Stoch og tyske Andreas Wellinger.

Godt gjort

Anders Fannemel ble nummer to i Bischofshofen lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Helt fantastisk. Det var veldig bra av Fannemel å hoppe så godt i annen omgang slik at han tok seg forbi Junshiro Kobayashi i sammendraget med 0,2 poeng, sa landslagssjef Alexander Stöckl til NRK.

Norge fikk tre mann blant de seks beste lørdag, og fem blant de 13 beste. Robert Johansson hoppet seg opp til 5.-plass med et hopp på 140 meter i finalen. Det var for øvrig det lengste hoppet i Bischofshofen denne helgen.

Dermed passerte han Andreas Stjernen, som hadde femteplassen etter første omgang. Han endte på sjetteplass.

Daniel-André Tande ble nummer 12 og Johann André Forfang nummer 13.

Strålende laginnsats

Fannemel endte på tredjeplass sammenlagt, Johansson på femte, Tande på åttende og Forfang på niendeplass. Aldri har Norge levert en så bra laginnsats i hoppuken, selv om topplasseringen manglet.

– Vi får fire mann blant topp ti sammenlagt. Det er kjempebra, sa Alexander Stöckl til NRK.

Halvor Egner Granerud var i duell med Andreas Stjernen i 1. omgang. De to kjemper trolig også om den siste plassen på det norske OL-laget. Den har trønderen i så fall et solid grep om. Granerud oppnådde bare 119 meter. Det holdt ikke til å komme til finalen som «lucky loser». Han var ett poeng unna.

(©NTB)