– Han er en topptrener. Jeg er så glad for at han er i Tottenham og jeg er selvfølgelig veldig glad for at vi forlot klubben i den standen vi gjorde, sier Pochettino om Mourinho i et videointervju med blant annet Football.London.

Den argentinske treneren førte Tottenham til mesterligafinalen for et knapt år siden. Han har fortsatt et godt forhold til både arvtager Mourinho og Spurs-formann Daniel Levy.

Pochettino snakket nylig med Levy, seks måneder etter samme mann ga han sparken. Tonen er fortsatt god mellom de to.

– Jeg var veldig takknemlig. Det jeg snakket om med Daniel var å si takk for at han stolte på oss (trenerteamet).

Mauricio Pochettino omfavner José Mourinho under en seriekamp i januar 2015. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix

Vil fortsette i Premier League

Etter seks måneder uten jobb er Pochettino og trenerstaben som har fulgt han siden tiden i Espanyol nå klare for å ta over et nytt lag.

Etter fem år i London som Tottenham-trener ønsker han å fortsette å bo i Englands hovedstad, men han utelukker ikke noen ting.

– Jeg elsker England. Planen er å fortsette å bo i London, men samtidig er jeg åpen for forskjellige land. Vi har lært mye i Espanyol, Southampton og Tottenham.

Han utelukker heller ikke å ta over en klubb utenom de seks store i England. Det betyr at han kan være aktuell som trener for Newcastle dersom klubben blir kjøpt opp av et saudiarabisk investeringsfond med landets kronprins Mohammed bin Salman i spissen.

(©NTB)