– Jeg synes Ollie presterer fantastisk nå, sier manageren til BBC.

Aston Villa-spissen scoret nye to mål da Newcastle ble smadret lørdag ettermiddag. Siden VM-pausen har Watkins scoret 12 mål i Premier League. Det er det samme som Erling Braut Haaland. Manchester City møter Leicester kl. 18.30.

Villa-fansen jublet som gale for seier nummer syv på de åtte siste kampene. Den siste endte uavgjort. Birmingham-klubben vant bare to av de 11 første kampene før tidligere manager Steven Gerrard fikk sparken i oktober.

Emery ble kjøpt fri fra trenerjobben i Spania – angivelig for 66,5 millioner kroner. Skiftet fra Villareal til Aston Villa har vært en stor suksess for den tidligere Arsenal-manageren.

– Jeg er veldig stolt jobben spillerne gjør, supporterne, og at vi for tredje kamp på rad holdt buret rent, sier Unai Emery.

NYTT LIV: Jacob Ramsey feirer 1–0-scoringen med Aston Villa-supporterne. Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Formsterke Newcastle kom til Villa Park med fem strake seire i Premier League. Men ble fullstendig kjørt over fra start. Aston Villa kunne ha ledet med tre allerede etter kvarteret.

Ollie Watkins satte ballen i stolperoten allerede etter 30 sekunder. 10 minutter senere kom scoringen.

• Den 180 cm høye Villa-spissen gikk skyhøyt inne i Newcastle-feltet. Watkins serverte med en heading ned til Jacob Ramsey. Han ekspederte 1–0 i nettet.

– Lærebokfotball, mente Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

Det fortsatte med en dobbeltsjanse tre minutter senere. Newcastle-keeper Nick Pope reddet skuddet til Ollie Watkins. Rett etterpå satte målscorer Ramsey ballen i tverrliggeren.

Aston Villa holdt trøkket, men kom ikke til flere scoringer før pause. VMs beste keeper, Emilio Martinez, ble bare utfordret en gang. Men reddet skuddet greit fra Newcastle-spiss Alexander Isak.

SUKSESS: Unai Emery har fått sving på sakene i Aston Villa. Foto: GEOFF CADDICK / AFP

Landslagssjef Gareth Southgate var på plass og fikk snart se Ollie Watkins gjøre seg enda mer aktuell for England. Spissen satte Nick Pope på en ny prøve tre minutter etter pause. Newcastles sisteskanse reddet med foten.

Bortelagets sjef, Eddie Howe, tydde til et dobbeltbytte bare 10 minutter etter pause. Han fikk umiddelbart svar. Innbytter Callum Wilson var noen sekunder etter bare en god Martinez-redning fra å utligne for Newcastle.

Argentina-keeperen måtte strekke seg i full lengde for å redde en avslutning fra Alexander Isak rett etterpå.

Men plutselig var Watkins der igjen. Villa-spissen satte ballen i mål, men ble dømt noen centimeter i offside av VAR.

Newcastle fortsatte å satse alt fremover. Og tapte.

TRACKER: VG følger Haalands rekordjakt her!

• For bare to minutter senere var brennhete Ollie Watkins der igjen. Han vendte elegant bort Dan Burn og banket inn 2–0 mellom bena på Newcastle-backen. Pasningen kom fra Alex Moreno.

• Syv minutter før slutt kom Watkins andre for dagen. Pope i Newcastle-målet fikk ikke stokket bena da spissen satte inn 3–0 på pasningen til scoringskollega Jacob Ramsey.

Dermed vant Aston Villa sin femte strake seier med 12–1 i målforskjell. Emery & co. ligger som nummer seks i Premier League. Avstanden opp til Manchester United på Champions League-plass er seks poeng, men Villa har to kamper mer spilt.