IOC gir millioner til Notre-Dame

Den internasjonale olympiske komité (IOC) hiver seg på innsamlingsaksjonen og donerer 500.000 euro til gjenoppbyggingen av Notre-Dame-katedralen i Paris.

Notre-Dame har omfattende skader etter takbrannen tidligere i uken. Pengene strømmer nå inn til gjenoppbyggingsarbeidet, og IOC er blant dem som vil bidra. Notre-Dame har omfattende skader etter takbrannen tidligere i uken. Pengene strømmer nå inn til gjenoppbyggingsarbeidet, og IOC er blant dem som vil bidra. Foto: Gigarama.ru / AP / NTB scanpix

Det kommer fram i et brev IOC-president Thomas Bach har sendt til Thomas Estanguet, som er sjef for Paris-OL. En halv million euro tilsvarer 4,8 millioner kroner.

«Målet om at restaureringen skal være ferdig til sommerlekene i 2024, er en ekstra motivasjon for oss alle. Hele den olympiske bevegelsen, og spesielt IOC, er rørt over den umiddelbare koblingen franskmenn har gjort mellom Notre-Dame og OL i Paris», står det i Bachs brev.

IOC-president Thomas Bach sier den olympiske bevegelsen vil bidra med penger i gjenoppbygningen av Notre-Dame-katedralen. Foto: Laurent Gillieron / Keystone / AP / NTB scanpix

Sammen med store deler av taket på den 850 år gamle katedralen gikk hovedspiret tapt i brannen mandag kveld og natt til tirsdag.

Totalt 850 millioner euro, som vil si over 8,1 milliarder kroner, er så langt samlet inn til gjenoppbyggingen av Notre-Dame.