Stöckl varsler endringer

Hopp-Norge har vært avhengig av Anders Bardal. Nå endres treningsopplegget for å løfte flere nordmenn inn i verdenstoppen.

Bardal ligger på sjuendeplass i årets verdenscup. Steinkjer-hopperen er eneste norsk vinner av enkeltrenn denne sesongen og tok også den eneste hoppmedaljen (bronse) i Sotsji-OL.

— Sesongen har ikke vært perfekt. Det har vært gode enkeltrenn og prestasjoner, men ingen stabilitet om vi ser bort fra Bardal, medgir landslagssjef Alexander Stöckl.

Nå tar han grep for å få flere opp på Bardals nivå.

— Det er bare Bardal som hele tiden er på høyt nivå. I år hadde vi fokus på fysisk trening. Det har vi ikke klart å overføre til teknikken, spesielt gjelder det satsbevegelsen og utgangen på svevet. Derfor blir det mer teknikk neste sesong, sier Stöckl til NTB.

— Vi er blitt 10 prosent bedre fysisk, men det blir som å bytte bil. Du må lære den å kjenne og tilpasse deg ny kjørestil. Målet er å løfte de andre til Bardals nivå. Det har vi absolutt potensial til, sier østerrikeren.

Gode flygere

Anders Fannemel og Rune Velta viser i enkeltrenn og hopp hva som bor i dem. Utfordringen ligger i å få duoen stabil i toppen.

Denne sesongen gjenstår det verdenscuprenn i Falun (2), Lahti (3), Kuopio (2), Trondheim (2), Oslo (2) og Planica (3).

Og en må ikke glemme VM i skiflyging 13.-16. mars i Harrachov. Laget begynner allerede å bli klart.

— Bardal har prestert godt, og vi vet at Velta og Fannemel er gode flygere. Bak dem er jeg litt mer usikker. Vi må se på hvem som har best egenskaper til å fly, sier Stöckl.

Jacobsen i tidsnød

Han er usikker på Anders Jacobsen. Hønefoss-hopperen har jobbet hardt for å komme tilbake fra kneoperasjonen i fjor vår, men resultatene er langt på vei uteblitt.

— Jacobsen var ikke helt på i OL. Jeg er usikker på formen hans, men det så bedre ut i bakken fredag, sier Stöckl.

— Vi har også Andreas Stjernen som var god i fjor, en Robert Johansson som liker å fly og en Tom Hilde som skal testes i kontinentalcupen. Det blir virkelig kamp om de siste VM-plassene, sier Stöckl.

Daniel André Tande, som var reserve i Sotsji-OL, og Mats Berggaard får neppe sjanser utover nasjonal kvote i verdenscupen.

Og VM-bakken i Harrachov?

— Den krever guts, men vi har flere som «gunner» på. Den bør passe oss bra, men er bekymret for vinden. I fjor var det nesten umulig å hoppe der, sier Stöckl. (©NTB)