Kun seks minutter behøvde Manchester Citys toppscorer på å score sitt første mål i sesongoppkjøringen.

Haaland startet på benken, men kom i likhet med landsmannen Oscar Bobb (20) inn i pausen.

Sistnevnte viste seg frem med sine kjappe føtter og lekne teknikk. Han var nær både scoring og assist. Likevel var han ikke helt fornøyd etter kampen.

Det føles bra (å få debuten). Jeg var ikke så fornøyd med hvordan jeg spilte i dag, men det var veldig gøy. Jeg er veldig glad for hvordan vi vinner og at vi står sammen, sier Oscar Bobb til VG.

– Jeg er supertakknemlig for å ha fått debuten, men man vil jo alltid gjøre sitt beste og når man ikke føler at man får vist seg på sitt beste så er det litt skuffende, fortsetter han.

Haaland fortsatte på sin side å gjøre som han pleier. 24. juli i fjor scoret han sitt første mål allerede tolv minutter i debuten mot Bayern. Ett år senere gikk det enda fortere.

Phil Foden spilte ham fri og da satte spissen inn ballen med venstrefoten – på typisk Haaland-manér.

Like etterpå kunne han ha scoret igjen, men Phil Foden valgte å skyte istedenfor å spille Haaland på tilnærmet åpent mål.

Haaland skulle likevel få sitt andre mål. På overtid slo João Cancelo ballen inn foran mål, og da fikk Haaland en enkel jobb.

– Han kan score 50 mål denne sesongen.

Det sa en av mange spente supportere ikledd Manchester City-drakt med nummer ni utenfor stadion før kampen.

Unggutten var en av svært mange som bar nordmannens navn på ryggen i den VG-sendte kampen mellom Yokohama Marinos og Manchester City.

Japanerne tok ledelsen 2–0, før John Stones og Julián Álvarez utlignet før hvilen.

Uttrykket «big in Japan» handler egentlig om artister som kun gjør suksess i noen deler av verden. Erling Braut Haaland (23) er på sin side i ferd med å bli en av de største verden over.

Rundt 70 000 er ventet å ta turen til den utsolgte kampen i den japanske hovedstaden.

Du kan se kampen med VG+ Sport-abonnement:

Håpefulle supportere har tatt med masker, plakater, bilder og bøker i håp om å få et glimt av Manchester City toppscorer.

– Haaland er den største.

Det sier 14 år gamle Daisuke. Sammen med kompisen Romeo (14) har han ventet over tre timer på å få et glimt av lagbussen idet de passerer inn på stadion.

Den japanske gutten sier at han mener Erling Braut Haaland er verdens beste fotballspiller. Han har synliggjort Haalands navn ved å snu drakten bak frem og viser frem en plakat med bilde av nordmannen.

De sperrer opp øynene og utbryter «wooow!» idet de kan skimte lagbussen, men det blir kun med et lite glimt idet den kjører ned i parkeringshuset under stadion.

TRE TIMER: Så lenge ventet Daisuke (14) og Romeo (14) på den lyseblå spillerbussen. Foto: Mats Arntzen / VG

Med håret utslått kom nordmannen tassende ut av bussen som en av de siste.

– Neste sesong kommer han til å bli enda sterkere og mer kraftfull, spår Daisuke utenfor stadion.

Pep Guardiola tabbet seg ut under lørdagens pressekonferanse:

Allerede under lørdagens trening var den enorme interessen åpenbar.

Rundt 4000 tilskuere hadde tatt turen for å se Manchester City trene dagen før kampen mot Yokohama Marinos.

Spesielt belgiske Kevin De Bruyne, som satt syklende på en ergometersykkel på løpebanen hvor Karsten Warholm sprang inn til OL-gull og verdensrekord for to år siden, ble pepret med entusiastiske tilrop fra de vanligvis beskjedne og høflige japanerne.

VERDENSSTJERNE: Manchester City er for øyeblikket i Tokyo. Dit har de med seg forrige sesongs trofeer, deriblant Champions League-trofeet som Erling Braut Haaland og de andre spillerne løftet i juni. Foto: Nick Potts / Pa Photos / NTB

På VGs spørsmål om klubben merker en endring med tanke på den globale interessen, svarer Manchester City-forsvarer Nathan Aké slik:

– Vi spilte i USA, og det var veldig god stemning og atmosfære. Det var utsolgt, og hvis jeg tar rett vil det være det samme i morgen. Men jeg tenker det viser frem at klubben og alt rundt er i stadig fremgang, i dette landet også. Det er godt å se supporterne utenfor hotellet og slike ting, sier Aké.

TV 2 følger opp med å spørre om den enorme oppmerksomheten rundt spesielt Erling Braut Haaland.

– Jeg tror han håndterer det veldig bra. Noen ganger må det være vanskelig med den oppmerksomheten han får, men han er veldig ung og bare 23 år. Han har allerede oppnådd mye i karrieren, han er så sulten på mer. Han er seg selv på og utenfor trening for å bli enda bedre. Og jeg tror det er de aller største stjernene som har den mentaliteten. Men først og fremst er det personligheten hans, som holder ham jordnær og i gang. Det endrer ham ikke altfor mye, svarer Manchester City-spilleren.