Det skulle gå 40 minutter med høyt press og flere halv-sjanser, før Bodø/Glimt endelig skulle få uttelling for sitt harde arbeid. Erik Botheim sto klar inne i feltet på et innlegg, og headet ballen perfekt videre til Ulrik Saltnes, som enkelt kunne sette ballen i nettet bak tidligere Brann- og Bodø/Glimt-keeper Hannes Halldórsson.

– Jeg synes vi kontrollerer det meste av kampen. Vi får de rommene vi ønsker og skaper en del, sier Glimt-trener Kjetil Knudsen etter kvalik-kampen.

– Det var veldig mye bra frem til det siste kvarteret, oppsummerer Glimt-stopper Brede Moe.

– Bodø/Glimt er ekstremt gode i kveld, synes jeg. Og de ligner veldig på seg selv, sa Kjetil Rekdal i VGs studio.

Foto: Sofascore

Fem minutter inn i den andre omgangen løp Saltnes inn i boksen igjen, og der felte hans tidligere lagkamerat Halldórsson ham på ulovlig vis. Patrick Berg var iskald og ventet ut keeperen fra straffemerket, før han la ballen hardt nede i høyre hjørnet.

– Jeg synes vi får kampen inn i det sporet vi ønsket. Det er godt å få uttelling for hardt arbeid, sier Berg og forklarer straffescoringen:

– Jeg var ganske sikker på at Halldórsson kom til å slenge seg til den andre siden, for det er der jeg har skutt mine siste straffer, så da byttet jeg side.

Fire minutter senere fant Berg midtbanekollega Saltnes, og han fyrte av et skudd som gikk fra stolpe til stolpe og inn.

TO-MÅLSSCORER: Patrick Berg scoret to mot Valur Reykjavik og dro i land seieren for nordlendingene. Her avbildet i kamp mot Viking i Eliteserien Foto: Hanna Johre

Valur slet med å komme seg til de store sjansene, men mot slutten av førsteomgangen dro Pedersen seg enkelt forbi Glimt-forsvaret, men avslutningen ble for svak og gikk rett på keeper Nikita Haikin.

Mot slutten av kampen kom Valur seg på noen skuddforsøk, men det nærmeste de kom mål var et skudd i stolpen fra Sverrir Páll Hjaltested og et i tverrliggeren fra Arnór Smárason.

– Vi lever litt farlig på slutten, og kunne fått noe i fleisen, sier Knudsen.

Bodø/Glimt hadde ikke vunnet på sine fem siste kamper, og kom fra uavgjort borte mot Sarpsborg på lørdag. Nordlendingene røk ut av Champions League-kvalifiseringen mot Legia Warszawa etter to strake tap.

– Jeg tror dette var viktig for dem. Og 3–0 borte mot Valur er bra, sier Rekdal.