ØIF Arendal – Elverum 25-24

André Lindboe scoret seks mål mot gamleklubben, deriblant vinnermålet, da ØIF Arendal slo Elverum 25-24 og fikk en luke på tabelltopp i eliteserien håndball.

Lindboe forlot Elverum rett før denne sesongen og lovet at han skulle hjelpe ØIF Arendal å ta opp «fighten» slik at det ikke blir Elverum-triumf hvert år. Han er i ferd med å holde ord. Onsdag ble han sitt lags toppscorer da toppkampen ble vunnet.

Det 25. målet som avgjorde kampen satte han inn på straffekast.

Det var en kamp hvor det svingte. ØIF Arendal ledet 15-13 ved pause, men laget greide ikke å score på de 11 første minuttene av 2. omgang, og plutselig sto det 15-18 etter fem strake Elverum-mål.

Så var det Elverums tur til å rammes av målskrekk, og etter seks hjemmemål på rad sto det 21-18 på tavla. Deretter fulgte lagene hverandre tett inntil hjemmelaget og de fleste av de 2011 tilskuerne kunne juble ved kampslutt.

Da eliteserien ble kastet i gang igjen etter Norges VM-eventyr fikk ØIF Arendal seg tre poengs luke til serietoer Kolstad, som tapte 25-27 for Bækkelaget i Oslo, og fire til Elverum. De to forfølgerne har riktig nok spilt en kamp mindre.

Tormod Hauane var toppscorer for Bækkelaget med sju mål og ble kåret til banens beste da Kolstad ble påført sesongens tredje serietap.

Drammen på fjerdeplass fikk kontakt med medaljestriden takket være 32-30-seier borte mot Halden. Laget er ett poeng bak Elverum og to bak Kolstad, men med en kamp mer spilt. Aksel Horgen førte an med åtte mål.

Nærbø overbeviste med 28-19 over bedre plasserte FyllingenBergen. Rogalandslaget er fortsatt på kvalifiseringsplass, men økte luken til Falk Horten og Bodø på nedrykksplassene og har fire lag ett eller to poeng foran seg på tabellen.