Realiteten var følgende før lørdagens seriekamp mellom ØIF Arendal og Drammen: ØIF Arendal kunne ikke avgi poeng. Det ville bety at Elverum ble seriemester fire runder før slutt uten å ha spilt selv.

Drammen gikk drastisk til verks på bortebane og ledet med tre mål til pause. I andre omgang tok Arendal tilbake ledelsen, men Mathias Kolstad Holm ble den store helten da han tok et straffekast fra Sondre Paulsen etter tiden hadde gått ut. Dermed endte det 30-30 og Elverum fikk servert seriegullet.

– Det kjennes fantastisk, sa Elverum-trener Michael Apelgren til NTB etter å ha sett Drammen stjele poeng fra ØIF Arendal.

Forsvarte gullet

Elverum er seriemester for andre året på rad. Også i fjor ble Hedmark-laget seriemester fire serierunder før slutt. Elverum tangerte da rekorden til Sandefjord, som i 2006 ble mester fire runder før slutt.

– Jeg er ekstremt stolt over arbeidet som er lagt ned, av spillerne som ble igjen, og de ti nye spillerne vi har som har kommet inn i vinnerkulturen. Det har vært imponerende, sa Apelgren.

– At vi vinner fire runder før slutt sier vel også noe om arbeidet som har blitt lagt ned. Det er gjort mye riktig i Elverum og det er mange som jobber hardt. Det er imponerende og jeg er stolt, fortsatte svensken.

– Mental test

Elverum kan få hyllest for seriegullet når de møter Bækkelaget til seriekamp på hjemmebane søndag.

– Vi kommer til å prøve og vinne, men det kommer til å bli en mental test. Det er lett å føle at man er i mål når man vinner seriegull, og vi tapte den første kampen etter vi sikret gullet i fjor, men vi skal ta utfordringen mentalt, sa Apelgren.

Lørdagens oppgjør i Arendal var også viktig i sølvkampen. ØIF Arendal er fortsatt ett poeng foran Drammen.

Det kan bli andre gang denne sesongen Drammen skaffer seg medaljer. Kristian Kjellings menn vant nemlig cupen før jul.

(©NTB)