Forfang ble beste nordmann på 11.-plass i verdenscuprennet i Val di Fiemme lørdag. Japanske Ryoyu Kobayashi sikret sin sjette seier på rad.

Kobayashi vant verdenscuprennet overlegent da han satte bakkerekord med et hopp på 136 meter i finaleomgangen. Søndag kan den japanske hoppukevinneren bli historisk, dersom han sikrer sin sjuende seier på rad.

Han startet seiersrekken i Engelberg før jul og vant alle fire hoppukerenn før lørdagens triumf.

Japaneren var overlegen i første omgang da han leverte et hopp på 135 meter og lå hele 16,4 poeng foran toeren Dawid Kubacki.

Verken Kubacki eller Stefan Kraft, som lå på tredjeplass etter første omgang, maktet å true ham. Kobayashi vant 26,5 poeng foran Kubacki, mens Kamil Stoch hoppet seg opp til tredjeplass.

Ryoyu Kobayashi, som vant alle fire renn i hoppuka, tok sin sjette strake verdenscupseier da han utklasset konkurrentene i Val di Fiemme. Foto: Kerstin Joensson, AP / NTB scanpix

Forbedret seg

Alle nordmennene, som tok seg til finaleomgangen forbedret sine hopp i annen omgang etter det som var en svak norsk første omgang. Johann André Forfang ble beste nordmann da han gjorde et solid hopp på 130 meter. Etter å ha hoppet 115 meter i første omgang lå Forfang på en 19. plass. Han klatret dermed åtte plasser og ble nummer 11.

Robert Johansson var igjen uheldig med værforholdene, men hoppet likevel 13 meter lenger enn i første omgang. Johansson ble straffet kraftig av forholdene i sitt første hopp og havnet til slutt på 13. plass.

Både Halvor Egner Granerud og Andreas Stjernen forbedret sine hopp fra første omgang med ti meter. Granerød landet på 125 meter, mens Stjernen landet på 126 meter. Stjernen ble nummer 20 og Granerud nummer 25.

– Jobber med å snu trenden

Landslagstrener Alexander Stöckl opplever at de norske hopperne sliter med å få ut sine beste hopp når det teller.

– Etter en lovende prøveomgang er vi litt skuffet over at vi ikke klarer å gjenta slike prestasjoner i konkurransen. Vi må sørge for at vi blir mindre sårbare og at utøverne øker selvtilliten. Vi er absolutt på riktig vei, og alle jobber kjempehardt for å snu trenden. Jeg er sikker på at hvis vi fortsetter med det, så kommer vi til å smile igjen på sletta, sier han.

Stöckl forteller at det må gjøres tiltak dersom den svake formen fortsetter framover.

– Hvis vi ikke klarer å forbedre oss i løpet av de neste ukene, så er jo en løsning å droppe noen renn i verdenscupen for å forberede seg til VM. Men for øyeblikket så ser jeg ikke nødvendigheten av et slikt tiltak.

Det klaffet ikke for Robin Pedersen og Marius Lindvik, som røk ut etter første omgang. Pedersen ble nummer 46 og Lindvik nummer 47.

Anders Fannemel greide ikke å kvalifisere seg til lørdagens renn, mens Daniel-André Tande er hjemme for å trene.

(©NTB)