Det har blitt kjørt fire storslalåmrenn i verdenscupen så langt og Kristoffersen har levert plasseringer helt ned til 22. plass. Dette er hans dårligste plassering siden desember 2014, hvor han kom på 27. plass.

– Mye av det sitter i hodet. Hvis selvtilliten er borte, er det vanskelig å treffe på timingen, forteller alpinstjernen til VG.

Kristoffersen vant sitt første storslalåmrenn i verdenscupen i Meribel, i 2015, og har siden vært en av de beste løperne i verden.

Denne sesongen har det derimot vært en annen versjon av gutten fra Rælingen vi har vært vitne til. Han startet sesongen med en femteplass i Sölden, men etter det har prestasjonene vært fraværende i storslalåm.

I de neste to rennene i Santa Caterina, nådde Kristoffersen sitt bunnpunkt i grenen han er regjerende verdensmester i, så langt denne sesongen. Der noterte han seg med en 22. og en 12. plass.

– Jeg trente lite storslalåm før Santa Caterina, noe som resulterte i dårlige plasseringer. Det var selvfølgelig veldig skuffende, forteller han.

Men nedturen var ikke over der. I Alta Badia leverte han enda et resultat under pari i storslalåmen. Kristoffersen noterte seg med en 15. plass og er helt nede på 12. plass sammenlagt i storslalåmcupen.

Kristoffersen har aldri kommet dårligere 9. plass sammenlagt i storslalåmcupen, de årene hvor han har kjørt fult sesong.

i 2013 fikk riktignok Kristoffersen notert seg med ett storslalåmrenn og kom på 41. plass sammenlagt.

Herrene sitt storslalåmrenn i VM er lagt til 19. februar, noe som gir Kristoffersen dårlig tid på å komme i form med det tette programmet som står foran han i verdenscupen.

Han forteller at han likevel har klart å klemme inn et par treningsøkter etter nyttår.

– Nå har jeg hatt to storslalåmøkter med litt forskjellig fokus. Første økta var det å finslipe teknikken og neste økt var fokuset på å få opp farten.

Kristoffersen har troen på at han skal kunne heve nivået sitt inn mot VM og drar frem slalåmrennet i Madonna di Campiglio som eksempel.

– Nivået mitt kan jeg heve ganske fort, det har jeg bevist før. I Madonna lå jeg 1,25 sekund bak Sebastian og klarte å snu det til seier i andreomgang.

– Jeg har ikke glemt å stå på ski, tror jeg.

Alpinttalentet forteller at han også har brukt en del tid på videoanalyse den siste tiden, noe han har troen på at skal være med på å hjelpe han med å komme på det nivået som trengs.

Neste storslalåmrenn kjøres i Adelboden på fredag. Rennet ser du på TV2.