Canada slo Russland 4–2 i VM-semifinalen i ishockey lørdag. Canadierne var i Norges gruppe. I finalen møter de Sverige som slo Finland 4–1.

Russerne tok ledelsen 2–0 i midtperioden. Canada kom som en kule i den tredje perioden. 1–2 ble til 4–2 i løpet av de fem siste minuttene av kampen.

Mark Scheifele, Nathan MacKinnon, Ryan O'Reilly og Sean Couturier satte inn målene for Canada.

I finalen, som spilles i Köln søndag, møter laget Sverige som slo Finland 4–1 i sin semifinale.

Canada jubler for mål i VM-semifinalen mot Russland. Foto: Martin Meissner, AP / NTB scanpix

Alexander Edler ga det svenske laget ledelsen knappe to minutter ut i første periode før Joonas Kemppainen utlignet til 1–1 like etter.

John Klingberg sendte svenskene opp i 2-1-ledelse i midtperioden før William Nylander la på til 3–1 i samme periode.

Joakim Nordström punkterte kampen da han satte inn 4–1 da det gjensto seks minutter av kampen.