Arteta utbroderer om valget å gjøre Martin Ødegaard til kaptein i et intervju med Sky Sports:

– Alt han har gjort de siste 18 månedene siden han kom til oss (fra Real Madrid). Måten andre ser på ham, måten de respekterer ham, måten de beundrer ham, verdiene han har som menneske og hvordan han representerer disse verdiene gjennom klubben, sier Arteta og fortsetter:

– Han er en eksepsjonell spiller som vil spille på måten vi ønsker, og han er så sulten på å gjøre denne klubben suksessfull. Det er årsaken.

Ødegaard er også kaptein for det norske landslaget. 23-åringen har funnet seg til rette i London etter mange år i Real Madrid med ulike utlån og variasjon i hvor stor rolle han har hatt.

Etter år med bråk rundt kapteinene Granit Xhaka, Pierre Emerick Aubameyang (i Barcelona nå) og Alexandre Lacazette (i Lyon nå), håper Arsenal-fansen på at Ødegaard heller kan få et stort ettermæle som Arsenal-kaptein, slik som klubbheltene Patrick Vieira, Tony Adams, Cesc Fàbregas og Thierry Henry.

I sommer snakket Ødegaard varmt om Arteta som manager til VG.

– Han er veldig intens og detaljert. Det er alltid nye ting å lære fra ham hver eneste dag, i hvert eneste møte. Han vet så mye om fotball og de små taktiske detaljene. Jeg synes det er veldig interessant å jobbe med ham. Han er en veldig god manager, og det er utrolig hvor godt han forstår spillet. Vi er veldig heldige som har ham, sa Ødegaard.

Arsenal mistet Champions League-plassen til rivalene Tottenham på tampen av sist sesong.