Ragnhild Mowinckel gliste bredt etter at hun kjørte inn til sølvmedalje i Pyeongchang. Ragnhild Mowinckel gliste bredt etter at hun kjørte inn til sølvmedalje i Pyeongchang. Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsen og idrettspresidenten jublet for Mowinckels sølvmedalje: – Stor dag for norsk alpint, norsk skisport og norsk idrett

Se gratulasjonene til Ragnhild Mowinckel etter OL-medaljen.

– Herregud. Det er så uvirkelig. Jeg skjønner det ikke. Jeg er bare dritglad, sa en meget fornøyd Ragnhild Mowinckel til TVNorge etter at hun hadde kjørt inn til sølvmedalje i storslalåmen i OL i Pyeongchang torsdag.

Fra før hadde hun to pallplasser i verdenscupen, og Molde-jenta måtte kjøre på sitt aller beste for å ha mulighet til å klatre opp på pallen i OL-rennet. Og det var akkurat det Rival-kjøreren gjorde. Mowinckel lå på fjerdeplass etter den første omgangen, men kjørte en meget god andre omgang og endte til slutt på en meget solid andreplass. I mål var det bare Mikaela Shiffrin som var bedre enn Mowinckel.

Sosiale medier kokte med gratulasjoner til Molde-jenta etter at sølvmedaljen var i boks. Kjetil Jansrud som tok samme medalje i utfor bare noen timer tidligere, var en av gratulantene.

President i Norges Skiforbund Erik Røste la ut bilde på Twitter av blant andre kronprins Haakon og idrettspresident Tom Tvedt, som begge ga tommel opp til Mowinckels sterke prestasjon.

– Gratulerer Ragnhild. Stor dag for norsk alpint, norsk skisport og norsk idrett, skriver Røste.

Se flere gratulasjoner under: