Godt fornøyd etter semifinalen i EM. Grace Bullener på hugget. Godt fornøyd etter semifinalen i EM. Grace Bullener på hugget. Foto: Ove Gundersen

Norsk kvinne i EM-finalen: – I fjor ville ikke Grace snakke med noen. Nå håper jeg hun vinner og «snakker ut»

Bryteren Grace Jacob Bullen (20) kan gjøre det helt store i EM i kveld.

Hun kom fredag ettermiddag til finalen på matten i serbiske Novi Sad.

– Hun var med i finalen i fjor også. Da ble det sølv, og hun var meget sur, sier Ove Gundersen.

Den tidligere landslagstreneren og generalsekretæren i Norges Bryteforbund, er til stede på EM. Han skriver og tar bilder for nettstedet Mattekanten, og gledet seg stort over hendelsen.

– I fjor ville ikke Grace snakke med noen etter det som skjedde. Nå håper jeg at hun vinner og «snakker ut», ler Gundersen.

Vant til finaler

Dette var utøveren fra Fredrikstads tredje seier i mesterskapet, og hun beseiret tidligere verdensmester Emese Barka fra Ungarn. Klassen hun bryter i er 58 kg.

Det ble seier 10–9 på poeng i en meget jevn kamp.

– Grace ledet mye i starten, men det så ut som om hun ble sliten, og derfor ble hun nesten tatt igjen.

I den siste situasjonen der Barka kunne ta ledelsen, klarte Grace å legge henne ned på fall.

Grace Bullen i aksjon. Den ungarske motstanderen må gi tapt. Foto: Ove Gundersen

Kan bli en stor triumf

Finalen starter klokken 19 fredag kveld. Gundersen sier at det for norsk bryting betyr mye å få utøvere som er helt med der oppe. Det fører til omtale, mer publikum og kanskje også sponsorer.

Flere norske har deltatt i Serbia, blant dem OL-deltager Signe Marie Fidje Store. Hun vant én kamp, men tapte den neste.

Berge mot VM

Stig André Berge, som tok bronse i OL, har valgt å stå over EM for å satse mot VM som går i Paris i slutten av august. For ham blir det noen turneringer til sommeren, som oppvarming mot bryternes største mesterskap utenom OL.

Grace Bullen prøvde for øvrig å komme til OL i Rio, men gråt sine modige tårer da det ikke gikk. Hun var nær, men ikke nær nok.