18-åringen fra Kvaløysletta Skilag kom tredje først i mål i G18-klassen, få sekunder bak vinner Sander Murbræch, på 10 kilometeren i dag. Men etter løpet valgte juryen å diske Bentzen, og frata han NNM-medaljen.

- Da løperne ble bedt om å komme til start, valgte Martin å skli ut av startsporet og stake hele sporlengden en del meter fremover og så gå tilbake ganske rolig før han gikk inn til start. Det gjorde at hele starten ble forsinket, forklarte teknisk delegat på NNM, Sylvi Ofstad og utdyper:

- Som utøver må han følge arrangørens prosedyrer fra start. Har vurdert den sanksjonen. Vi har vurdert et slik regelbrudd til skriftlig advarsel fra før, altså "gult kort". Med et gult kort fra norgescupen tidligere, betyr det at Martin blir disket nå.

- Barneskirenn

Martin Bentzen selv er ikke helt enig i avgjørelsen.

- Jeg må bare godta det. Men jeg er ikke enig i tidtakerens fremstilling, jeg hadde tid til å gjøre det jeg gjorde. Det handlet om å holde seg varm før start, sier 18-åringen.

Som medgir at det er greit med blanke ark før norgescupavslutningen i Harstad neste helg.

- Det er Norgescup som teller, dette er bare barneskirenn, det er ingenting å være bitter for, sier han.

- Stiller for å vinne

Uansett er Bentzen fornøyd med prestasjonen i sporet i dag, etter en tung vinter.

- Jeg har vært ute i tre uker med et halsvirus, og kun trent i tre uker frem mot dette. Dette lover godt for neste helg, sier 18-åringen.

- Hva håper du å få til i Harstad?

- Jeg stiller alltid til start for å vinne. Jeg må prøve på det, sier Martin Bentzen.

OPPTUR: Martin Bentzen jublet før bronseløpet etter mye plager i vinter - før han fikk beskjed om at han ville bli disket.