I helgen spilte Bravo to treningskamper sørpå mot Glassverket sitt 2. lag.

– Det var en veldig oppløftende helg. Fredag tapte vi 24-25, mens i vant 26-24 søndag. Det var to tette og jevne kamper mot en motstander som er tett opp på det nivået vi kan forvente å møte i kvaliken, sier assistenttrener i Bravo, Per-Christian Johansen.

– Vi fikk mange gode svar og fikk terpet på forsvarsspillet, som kommer til å bli viktig, legger han til.

Får se begge

Søndag ble det også klart at Gjøvik blir siste motstander for Bravo i opprykkskvaliken, etter at de spilte uavgjort mot Sarpsborg i siste serierunde.

Dermed møter Bravo Volda og Gjøvik i gruppespillet lørdag 11. april.

Da har de også vært heldige med oppsettet.

– Volda og Gjøvik møtes på morgenen, så vi får fordelen av å se begge lagene i aksjon, i tillegg til at vi da møter Gjøvik etter at de har spilt tidligere på dagen, så det bruker å være en fordel, sier Johansen.

Oppsettet er helt tilfeldig, og Bravo skal også møte Volda til sist på lørdagen.

– Da har de hatt litt lengre tid å restituere fra kampen om morgenen, så det spørs hvor mye det har å si, men jeg vil uansett si at vi er fornøyde med oppsettet, sier Bravo-treneren.

– Største på 20 år

Johansen håper at de siste årene med kvalik vil hjelpe jentene i inngangen til den viktige helgen.

– Vi er godt forberedt og har med oss masse nyttig erfaring fra de to siste årene der vi tapte i kvalik. Vi vet hva som venter og er klar over at vi er «underdogs». Det kommer til å handle mye om dagsform og da handler det om å treffe på inngangen til kampdagen, sier Johansen.

Vinneren av gruppespillet rykker opp til 1.-divisjon, mens laget som blir nummer to i gruppa, møter nummer to i den andre gruppen, der de to møtes i en avgjørende kvalik søndag 12. april.

Johansen er ikke i tvil om hvor stort det vil være om Bravo klarer å komme seg gjennom kvaliken.

– Det vil være en enorm opptur for laget og klubben og et løft for nordnorsk damehåndball som vi ikke har sett på snart 20 år, sier Johansen.

Selv om Bravo er nøkterne optimister på at de i år kan klare det etterlengtede opprykket, er Johansen også klar at det ikke er noen krise om det ikke går i år heller.

– Vi har begynt en konstruktiv og langsiktig satsing og det er ingen krise om vi ikke rykker opp i år. Neste år vil være utrolig interessant med ny sjanse til opprykkskvalik og der de tre øverste lagene i divisjonen rykker opp til den nye 2.-divisjonene, så det står ikke og faller på denne helga, selv om vi er topp motiverte, sier Johansen.