Et Stabæk i virkelig poengnød er avhengig av å begynne å sanke inn seire for å ha muligheten til å overleve denne sesongen i Eliteserien.

Onsdag kveld var det nyopprykkede Lillestrøm som tok turen til naturgresset på Nadderud stadion. Kampen var kun åtte minutter gammel da Stabæk-keeper Marcus Sandberg serverte en kandidat til årets tabbe. Ifeanyi Mathew gikk for skudd fra 20 meter med venstrefoten, men skuddet ble svakt og kom rett på Sandberg. På utrolig vis klarte imidlertid keeperen å la ballen gå mellom både hender og føtter og dermed tok Lillestrøm føringen.

– Første målet sier seg selv. Den trenger jeg ikke å kommentere. Det er alltid kjedelig å tape kamper og i hvert fall viktige som alle kamper er nå, sier Stabæk-trener Eirik Kjønø til VG etter kampen.

NYTT NEDERLAG: Eirik Kjønø og Stabæk tapte mot Lillestrøm. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Det var også et bilde på formen lagene er i. Men nok et tap i dag har ikke Stabæk vunnet siden de slo Brann 27. mai (ni på rad uten seier). Lillestrøm på sin side har ikke tapt en kamp siden 30. mai (åtte på rad uten tap).

– Vi kjenner på at vi vinner veldig få kamper og taper mange kamper. Det gjør oss både frustrert og forbannet, men slik skal det jo være. Men arbeidsoppgavene blir de samme uansett og jeg synes vi har jobbet godt den siste uken, sier en skuffet Yaw Amankwah til VG etter kampen.

Stabæks midtstopper innrømmer at det har gått innpå seg at laget taper mange kamper. Han forteller at han både er frustrert og forbannet etter å gå nok en gang av banen uten en seier.

– Nedrykk er det verste som kan skje oss, men det er 30 kamper i en sesong. Om vi rykker ned så er det fortjent og om vi holder plassen så er det også fortjent. Om vi holder plassen med dette utgangspunktet blir det en enorm fest.

SKUFFET: Yaw Amankwah og resten av Stabæk-laget måtte nok en gang gå av banen uten poeng. Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Med det poengsnittet dere har nå, snakker vi kanskje en veldig god prestasjon også?

– Det vil være en voldsom prestasjon om vi klarer det. Vi må ha det i hodene våre. Da går vi inn i Stabæks historie med gullskrift. Det må være motivasjonen vår, sier han tydelig.

Ti minutter ut i andre omgang kom det imidlertid et øyeblikks magi fra hjemmelaget. Tortol Lumanza la en aldeles strøken ball i bakrom til Oliver Edvardsen som så vippet ballen over keeper og i mål til 1–1.

I FORM: Thomas Lehne Olsen satte sitt tiende og ellevte mål for sesongen mot Stabæk. Foto: Fredrik Hagen/NTB

Thomas Lehne Olsen sørget imidlertid for 1–2 etter 66 minutter, før samme mann sørget for at resultattavla viste 1–3 fem minutter senere som ble feiret med vill jubel foran LSK-supporterne. Herman Geelmuyden satte Stabæk og kampens siste mål.

– Det er så klart moro å score mål. Det er jo det som er morsomt med fotballen. Også er det viktig å vise den gleden når man først scorer mål, sier Lehne Olsen til VG.