Etter byttet spaserte han forbi Mauricio Pochettino, som virket overrasket over å ikke få en ordentlig handshake fra landsmannen. Messi virket ikke overlykkelig over å bli byttet ut.

– Det blikket han ga Pochettino der var ikke akkurat kjempepent, jeg la merke til det det blikket der. Det var megetsigende, sier Viasport-kommentator Paul Thomas Clay, med ekspertise på fransk fotball.

Messi var nær scoring ved to anledninger, spesielt da en suser av et frispark traff aluminiumet.

– Han holder seg selv til så høye standarder at når han ikke klarer å prege kampen, er han misfornøyd. I dag blir det avgjort uten ham, i prinsippet bidrar han ikke på målene i dag, sier Clay.

Lucas Paqueta banket Lyon i ledelsen, mens Neymar på underfundig vis klarte å få straffespark da han selv dro Lyon-forsvarer Malo Gusto over seg.

– Det er på kanten til en skandale ... det må være mulig å se at det skulle vært frispark til Gusto, sier Viasport-kommentator Paul Thomas Clay.

Straffen satte Neymar selv.

Like før slutt fullbyrdet Mauro Icardi snuoperasjonen med en scoring tre minutter på overtid, et kontant hodestøt fra Kylian Mbappés presise innlegg.

Cristiano Ronaldo og Messi har vært fotballens to største rivaler en årrekke, men det er ingen tvil om hvem som har fått best start på sitt nye klubbeventyr.

Mens Ronaldo har fire scoringer på tre kamper for Manchester United, har Messi spilt tre kamper (den første som innbytter) og notert seg for null målpoeng.

Argentineren Messi forlot barndomsklubben Barcelona til fordel for PSG i sommer, ettersom katalanerne ikke hadde mulighet til å beholde ham av «strukturelle og økonomiske utfordringer».

Utfordringer virker også Messi å ha i tilpasningen til sin nye klubbhverdag.

– Det tar tid å finne seg til rette i et nytt miljø etter å ha vært i samme klubb i så mange år, sier Clay.