Tarjei Bø gikk siste etappe for Norge. Det endte med tredjeplass. Tarjei Bø gikk siste etappe for Norge. Det endte med tredjeplass. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Sverige parkerte Norge på skiskytterstafetten

Tarjei Bø og Co. ble nummer tre i vanskelige forhold i Oberhof.

Sverige vant mennenes tåkestafett i skiskyting i tyske Oberhof med 1.10 minutter foran Italia. Norge tok tredjeplassen, slått med nesten 2.05 minutter.

Ujevne forhold med tåke og vind på standplass gjorde stafetten til en svært så utfordrende for utøverne. Det så lenge ut som en ren parodi av et skiskytterrenn, og de IBU-ansvarlige var hele tiden i samtaler om en mulig avlysning.

Det var derimot svenskene med Martin Ponsilouma, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson og Fredrik Lindström som taklet forholdene best. Laget hadde en strafferunde og brukte ni ekstraskudd og vant med Italia på annenplass.

Thomas Bormolini, Lukas Hofer, Dominik Windisch og Thierrey Chenal gikk på det italienske laget. De hadde to strafferunder og elleve ekstraskudd.

Nordmennene måtte totalt ut i tre strafferunder og brukte 14 ekstraskudd.

Bom på bom

Vetle Sjåstad Christiansen ledet ut fra første liggende skyting. Han tapte litt på runden og måtte bruke ett ekstraskudd på stående og gikk på tredjeplass bak Russland og Belgia.

Henrik L'Abée-Lund måtte ut i to strafferunder etter å ha brukt alle tre ekstraskuddene sine. Det var mye bomming ettersom tåke var blitt tettere og tettere og Norge vekslet på annenplassen bak Belgia, som overraskende var i teten. Avstanden var på hele 1.07 minutter.

Nordmannen måtte bruke to ekstra skudd på stående og vekslet 27 sekunder bak. Italia og Sverige hadde også tatt seg forbi Norge.

Lars Helge Birkeland brukte alle tre ekstraskuddene og måtte ut i en runde. Italia og Sverige skjøt derimot mye bedre og Birkeland gikk ut 1.02 bak ledende Italia. Det var fortsatt svært varierende forhold på standplass hvor tåken kom og gikk.

Ny sjanse neste helg

På stående skyting måtte nordmannen bruke ett ekstraskudd, men gikk ut på tredjeplassen, 1.29 bak Italia. Han vekslet med Tarjei Bø, 1.41 bak Italia, og 38 sekunder bak Sverige på annenplass.

Storebror Bø måtte bruke to ekstraskudd på både den liggende og den stående skytingen, men klarte å holde de andre lagene bak seg inn mot mål.

Neste stafett før OL går i Ruhpolding neste helg. Da stiller trolig Norge med toppet lag. Det vil si at også Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen går. Ole Einar Bjørndalen har heller ikke gått seg ut av kampen om en plass på stafettlaget, selv om han ble vraket til søndagens stafett.

(©NTB)