Christian Sørum (t.v.) og Anders Mol har tatt seg til finalen i turneringen der de i fjor gjorde sitt store internasjonale gjennombrudd. Christian Sørum (t.v.) og Anders Mol har tatt seg til finalen i turneringen der de i fjor gjorde sitt store internasjonale gjennombrudd. Foto: Peter Schneider / AP / NTB scanpix

Stjerneduoen Mol og Sørum til finale i Brasil

Anders Mol og Christian Sørum er klare for finale i sandvolleyballturneringen i Brasil. I semifinalen slo de polske Piotr Kantor og Bartosz Losiak i tre sett.

Den norske duoen, som topper verdensrankingen, fikk tøff kamp av de sjetterankede polakkene. Mol/Sørum vant første sett 21-15 på 17 minutter, men havnet på etterskudd i det neste og greide aldri å komme à jour selv om det var jevnt hele veien. Etter 18 minutter endte det 19-21.

I avgjørende sett vant nordmennene de to første poengene og ga aldri fra seg ledelsen. Etter 13 minutter var settet og kampen vunnet 15-12.

– Det var en kamp på veldig høyt nivå. De er vanskelige å spille mot, og vi hadde aldri slått dem før. Det som gjorde utslaget var nok at vi fikk til litt flere blokker og servet veldig bra, sa Sørum ifølge fivb.org.

Noen timer tidligere brukte den norske duoen bare 35 minutter på å vinne kvartfinalen mot amerikanske Reid Priddy og Theo Brunner 2-0 etter settsifrene 21-19 og 21-16. Det var deres fjerde strake 2-0-seier i turneringen.

Anders Mol og Christian Sørum vant i fjor en rekke gjeve turneringer i sandvolleyball. Søndag kan de ta nok en finaletriumf. Foto: Peter Schneider / AP / NTB scanpix

Masse energi

Firestjernersturneringen i Itapema var turneringen der de norske gutta slo gjennom for ett år siden, da de tok seg til finale.

– Det er gøy å spille i Brasil fordi de elsker sporten, og det gir oss masse energi på banen. Vi bare nyter det, og selvsagt ønsker vi å ta gull denne gangen, sier de to til arrangørens hjemmeside.

Den norske superduoen åpnet med å slå det franske paret Edouard Rowlandson/Olivier Barthelemy 2-0 (21-17, 21-16) i første gruppekamp torsdag, før de samme dag slo amerikanske Tri Bourne/Trevor Crabb 2-0 (21-17, 21-14) i gruppefinalen.

Finale neste

Dermed slapp de første utslagsrunde og gikk rett til åttendedelsfinale. På nasjonaldagen ble det seier over tsjekkiske Ondrej Perusic/David Schweiner med 2-0 (21-18, 21-16).

Etter de to seirene lørdag venter finalen søndag. Motstander der blir et annet polsk par, Michal Bryl/Grzegorz Fijalek. Det er samme duo Mol/Sørum slo i tittelkampen i verdenstourfinalen i Las Vegas i fjor.

– De norske er verdens beste i øyeblikket, og alle leter etter nøkkelen til å slå dem. Vi må prestere helt på topp, sa Fijalek etter semifinaleseieren mot nederlenderne Steven van de Velde og Christiaan Varenhorst.

Finalen starter klokken 16.30 norsk tid.

I kvinneturneringen i Itapema endte Ingrid Lunde/Oda Ulveseth på delt 25.-plass etter å ha tapt begge sine kamper i gruppespillet.

(©NTB)