Celtic og Kristoffer Ajer kunne blitt skotsk seriemester lørdag, men Hibernian ville det annerledes og vant 2-1 på eget gress.

Det er likevel bare et spørsmål om tid før Celtic er sikret sin sjuende strake ligatittel. Laget er ti poeng foran Aberdeen med fire serierunder igjen. Rangers vil også være ti poeng bak om laget slår Hearts søndag. Celtic trenger altså en seier til.

Neste søndag tar Celtic imot Rangers til Old Firm-oppgjør. Det vil smake ekstra godt å avgjøre gullkampen der.

Jamie Maclaren og Vykintas Slivka scoret målene for Hibernian, som blir ledet av tidligere Celtic-manager Neil Lennon. Odsonne Edouard skapte spenning med en sen redusering etter 87 minutter, men poeng klarte ikke Celtic å ta med seg hjem til Glasgow.

– Det beste laget vant i dag. Vi forsvarte oss ikke godt nok. Vi hevet oss i annen omgang, men ikke nok. Selvsagt har vi lyst til å sikre tittelen foran våre egne supportere, og vi skal prøve å spille bedre mot Rangers, sa manager Brendan Rodgers.

REDDER: Kristoffer Ajer klarerer foran Hibernians Martin Boyle. Foto: RUSSELL CHEYNE / NTB scanpix

Press

Gjestene trøblet lenge i førsteomgangen i Edinburgh. Hibernian-spillerne var flinke til å presse gjestene, og etter 24 minutter bar taktikken frukter. Lewis Stevenson snappet opp en pasning fra Celtic-keeper Craig Gordon og la inn perfekt til Maclaren, som satte inn 1-0 ved bakre stolpe.

Hjemmelaget fortsatte å sette Ajer og Celtic-forsvaret under press. Kort tid etter baklengsmålet sto Gordon fram med en glimrende beinparade.

Celtic fikk mer tak på kampen mot slutten av omgangen. Fire minutter før pause ble Olivier Ntcham spilt gjennom, men i avslutningsøyeblikket klønet franskmannen det til og skjøt høyt over mål.

Rodgers' menn hadde sine sjanser også etter sidebytte, men der var vertene som var mest effektive. I det 79. minutt stanget innbytter Slivka inn 2-0. På tampen scoret nok en innbytter, denne gangen Edouard da han reduserte for Celtic.

Ajer spilte som vanlig hele kampen i Celtics midtforsvar.

Arsenal-kobling

Rodgers har den siste tiden blitt koblet til managerjobben i Arsenal. Spekulasjonene tiltok i styrke da det fredag ble bekreftet at Arsène Wenger gir seg etter nesten 22 år i London-klubben.

Etter kampen avviste Rodgers at han er aktuell som Wengers etterfølger.

– Det er ikke noe i det. Jeg har alltid sagt at jeg er ekstremt tilfreds her. Jeg har tre år igjen av kontrakten, og jeg elsker hvert minutt jeg er her, både arbeidsmessig og personlig, sa han til BBC Scotland.,

Celtics majoritetseier Demot Desmond sa fredag at klubben ikke ville stå i veien for Rodgers om han får et tilbud fra Arsenal.