Før Meling og Rennes tok imot Lionel Messi (34), Kylian Mbappé (22), Neymar (29) og resten av det profiltunge mannskapet søndag ettermiddag, hadde PSG vunnet åtte av åtte kamper i Ligue 1.

I oppgjøret foran nesten 30.000 tilskuere på Roazhon Park påførte Meling og hans lagkamerater hovedstadsklubben deres første smell. Stavanger-karen var selv tredje sist på scoringen til spissen Gaetan Laborde (27) i 2–0-seieren. Samtidig var Meling med på å nekte motstandernes stjerner nettkjenning. Ifølge statistikktjenesten Whoscored klarte ikke PSG å komme til et eneste skudd på mål, noe som skjedde for første gang siden 2011.

– Det er kamper som dette man har drømt om siden du var liten gutt på løkka. Det var fullsatt stadion og en mulighet til å teste seg selv mot et av Europas beste lag og noen av de beste enkeltspillerne i verden. Slike kamper er enormt utviklende, forteller Meling til VG.

– En lagkamerat du vil ha

Franske Timothée Maymon følger både Rennes og PSG i det daglige som reporter for RMC. Han mener Rennes-spillerne var heltemodige i oppgjøret mot Messi og de andre PSG-gutta.

– De viste et utrolig mot. Angel Di Maria, Messi, Neymar og Mbappé hadde ikke sin beste dag, men det skyldtes Rennes’ kollektive kvalitet. PSG opptrådte ikke som et lag. Det gjorde definitivt Rennes, sier Maymon til VG, før han legger til:

– Og Meling er en type lagkamerat som du ønsker å ha.

ROSER RENNES OG MELING: RMC-reporteren Timothée Maymon fulgte søndagens mest omtalte match i Frankrike. Foto: Joachim Baardsen, VG

Selv forteller 26-åringen fra Stavanger at det var en stor opplevelse.

– Det var veldig god stemning, både på stadion og i garderoben. Det var en viktig seier for vår del, som vi tar med oss masse selvtillit fra, sier Meling.

Med de tre poengene gikk Rennes inn i landslagspausen på en 11. plass i Ligue 1. Nordmannen har startet åtte av ni kamper, og har gjort venstrebacken til sin etter overgangen fra Nîmes i sommer. I Europa Conference League deler Rennes 1.-plassen med Tottenham i gruppe G etter to runder.

JUBLET: Birger Meling var tredje sist på scoringen til Gaetan Laborde mot Paris Saint-Germain. Foto: Jeremias Gonzalez, AP

Sentral brikke

Under mandagens pressekonferanse fortalte Ståle Solbakken at selv om 12 profilerte, norske spillere er utilgjengelige, så vil flere av de uttatte ankomme samlingen med gode opplevelser friskt i minnet fra klubblaget.

En av dem er Meling. 26-åringen har spilt samtlige av Solbakkens åtte kamper som landslagssjef for Norge – og har totalt 22 opptredener siden debuten i oktober 2017.

Nå blir venstrebacken en viktig brikke i Solbakkens plan mot Tyrkia og Montenegro, hvor sistnevnte vil dyrke galskapen hos egne spillere.

– En seier vil sette oss i et helt annet utgangspunktet enn en uavgjort. Vi skal legge en plan for å vinne kampen, sier Solbakken.

– Vi justerer ikke noe på det mentale aspektet. Det er mange som skal på banen mot Tyrkia som var med sist. Vi skal forsterke det vi gjorde bra da, forteller landslagssjefen.

Avspark i Istanbul er fredag klokken 20.45 norsk tid.