Denne helgen er én seier på de to kampene mot Tromsø HK og Ankenes nok til å sikre klubben seriemesterskapet i 2.-divisjon.

I Bravo tenker man allerede forbi helgens oppgaver:

- Det er ingen grunn til at vi skal begynne å tape kamper plutselig, sier sportslig koordinator for håndballdamene, Per-Christian Johansen.

Besøker eliteklubb

Nå forbereder man seg på kvalik til 1.-divisjon for tredje år på rad, i april. Arrangørby er ennå ikke valgt, men Volda er favoritt til å få være vertskap.

Den viktigste delen av forberedelsen blir besøket hos eliteserieklubben Glassverket i Drammen i mars. Bravo har et uformelt samarbeid med drammensklubben gjennom deres trener Geir Oustorp.

- Han skal gå gjennom en del ting vi gjør taktisk i kampene, og så skal vi spille kamp mot rekruttlaget deres (2.-divisjon) på fredag, forteller Johansen.

Etter at Glassverket har spilt eliteseriekamp lørdag, vil lagene på nytt møtes søndag.

- Da vil vi vurdere hvor sterk motstand vi ønsker, men det er nærliggende at det vil være innslag av eliteseriespillere i den kampen, sier Bravos sportslige koordinator.

Kan møte gamle kjente

Bravo ligger an til å bli det første laget som sikrer seriegullet i landets seks 2.-divisjonsavdelinger. I de andre avdelingene har samtlige lag avgitt poeng i minst to kamper, i motsetning til Bravos 12 seire på 12 kamper til nå.

Akkurat nå ser det ut som Volda, Fyllingen, Grane Arendal, Pors og Gjøvik blir Bravos motstandere i kvalik. Tromsdalslaget har møtt Volda i kvalik i 2013, og spilte også cupkamp mot Gjøvik - den gang et eliteserielag - i 2011.

Men Førde, også en tidligere kvalikmotstander av Bravo, er en utfordrer for Fyllingen, og Bryne kan snyte Grane Arendal for seriegull og kvalik.

- At man ikke har de suverene vinnerlagene man har sett i andre avdelinger før, kan tyde positivt for kvaliksjansene. Men det kan også tyde på et tøft nivå i andre avdelinger, kommenterer Johansen.

Usikker på bredden

Alt i alt mener han at Bravo står minst like godt rustet som foran kvaliken de to foregående årene.

- Vi har hatt god progresjon fra et vanskelig utgangspunkt hvor vi mistet flere spillere i fjor. Sjansene bør være minst like gode, og vi har vært ganske nære da.

Det største usikkerhetsmomentet før vårens viktige oppgave mener Johansen er bredden i stallen.

- Vi får se om vi har en bred nok stall til å takle en kvalik, med kun ti utespillere i stallen. Det kommer til å bli en tøff kvalikhelg når vi kommer dit, mener Per-Christian Johansen.

Det er han altså sikker på at Bravo-damene gjør. Seriegullet kan sikres allerede i morgen mot Tromsø HK.