Det melder klubben på sine hjemmesider.

Hele A-laget og de i støtteapparatet som har vært i kontakt med spilleren er satt i karantene frem til 16. november. Det er 10 dager siden siste kontakt.

Juniorspilleren har trent med førstelaget siden treningene startet opp igjen etter coronapausen. Spilleren har ingen symptomer og ble testet fordi han hadde vært i kontakt med en person smittet av viruset. Han ble testet søndag kveld og er nå satt i 10 dagers isolasjon.

– Vi håndterer dette i tråd med forskriftene og er i tett dialog med lokale helsemyndigheter og Norges Fotballforbund. Vi har startet smittesporing i klubben og gjennomfører tester av alle som har vært i nærkontakt med spilleren, sier klubblege Erik Dag Knudsen til klubbens hjemmeside.

Ettersom det er landslagspause vil foreløpig ikke karantenen påvirke kampene i Eliteserien. Neste kamp for Godset er mot Bodø/Glimt 22.november.

Medie - og kommunikasjonsansvarlig Magne Nilsen forteller til VG at de derfor var heldige med timingen. Laget skulle likevel ha langhelg og mindre trening i denne perioden. Han anslår at A-laget går glipp av rundt tre treninger.

– Men det er veldig kjipt. Det viser hvor vanskelig det er å plukke opp, for spilleren hadde ingen symptomer, legger han til.

Planen videre er at alle spillerne på laget skal testes for viruset. Godset håper å få testet spillerne så fort som mulig, helst i løpet av tirsdag.

Strømsgodset ligger på 13. plass i serien. Forrige runde tapte de for naborival Mjøndalen - men ettersom spilleren ikke var involvert i den kampen slipper Mjøndalen-spillerne karantene. Se høydepunktene fra den kampen her: