Også Johann André Forfang, Daniel-André Tande, Robert Johansson, Anders Fannemel og Andreas Stjernen ble lest opp da den foreløpige troppen på seks mann ble presentert under en julelunsj i Øyer onsdag ettermiddag.

Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud kjemper om den siste plassen i troppen. Den tas ut torsdag.

– Marius og Halvor kjemper om den siste plassen. De blir vurdert etter trening onsdag kveld og torsdag morgen. Først da lander vi den sjuende plassen på laget, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Robin Pedersen er det mest overraskende valget i troppen. Han vant to strake kontinentalcuprenn i finske Ruka sist helg.

– Robin Pedersen sikret kvoteplass, og vi velger å fortsette med praksisen der den som sikrer kvoteplass også får sjansen i hoppuka. Robin har imponert kraftig i COC-åpningen. De to seierne i Finland viser en tøff hopper som vi er veldig spent på å få se i hoppuka, sier landslagssjef Alexander Stöckl, som legger til:

Helgen før var det Lindvik som vant to renn på Lillehammer. Da ble det 3.-plass og 16.-plass for Pedersen.

22-åringen er sønn av tidligere landslagshopper og -trener Trond Jøran Pedersen. Han var norsk landslagssjef fra 1992 til 1998 og har også trent de svenske hopperne i to perioder.

Den tysk-østerrikske hoppuka starter i Oberstdorf 29. desember og avsluttes i Bischofshofen søndag 6. januar.