– Jeg angrer virkelig at jeg bestemte meg for å komme hit. Det har værtforferdelig, svarte amerikaneren - vel å merke ironisk - da han foran den siste LIV-turneringen i Jeddah i Saudi-Arabia ble spurt om overgangen har innfridd hans forventninger.

«Overgangen» er Johnsons og flere av de andre største stjernenes takk og farvel til den tradisjonsrike og historisk sett dominerende turneringen for verdens beste golfspillere - PGA - til LIV Golf, som slo i gang sin første turnering i London i sommer.

LUKSUSFLY, MILLIARDTILBUD OG MAKTKAMP: Historien om turneringen som ryster golfverdenen

For orden skyld: Norges golfstjerne Viktor Hovland er ikke blant LIV Golf-spillerne. Han holder seg fortsatt til PGA-touren.

Ifølge svenske Aftonbladet fikk Dustin Johnson - som for øvrig er gift med Paulina, datter av ishockeylegenden Wayne Gretzky - rundt en milliard kroner for å la seg kontraktfeste til å spille LIV Golf-turneringene. Etter syv turneringer har han tjent ytterligere 340 millioner kroner.

Det betyr at han for hvert LIV Golf-slag har kunnet innkassere nær en million kroner.

Dustin Johnson endte på 6. plass i Jeddah, men han har sikret seg sammenlagtseieren i LIVs premiereturnering - og også sikret seg en bonus på 18 millioner dollar. Det tilsvarer rundt 200 millioner kroner.

Spanske Sergio Garcia ligger på 10. plass sammenlagt etter syv spilte turneringer. Det har gitt ham rundt 55 millioner kroner i premiepenger.

Pengene kommer fra Saudi-Arabias statlige investeringsfond. LIV Golf er altså en investering. Kritikerne mener dette er en saudiarabisk investering i såkalt sportsvasking.

IKKE PÅ SAMME SIDE: Viktor Hovland og Dustin Johnson under US Open i California for tre år siden. Foto: Thomas Nilsson / VG

Årets siste LIV-turnering går i Miami kommende helg, med lagspill. Dustin Johnsons lag «4 Aces GC» har hittil vunnet fire av syv. Med seier i Miami får han og lagkameratene Patrick Reed, Talor Gooch og Pat Perez drøyt 40 millioner hver. Perez har vært en av de aller dårligste på LIV Golf-touren, men har likevel tjent over 40 millioner.

Da Aftonbladet spurte om han ville la seg intervju under Jeddah-turneringen, svarte amerikaneren kort - ikke til å misforstå - «no fucking way».

Omtrent det samme svaret fikk avisen fra LIV-svensken Henrik Stenson, som i løpet av fire turneringer - og 12. plass sammenlagt - ifølge Aftonbladets beregninger har tjent 50 millioner kroner.