Det skriver langløpscupen Ski Classics på sitt nettsted. Gjeitnes satset på langløp i de siste årene av karrieren etter mange år i verdenscupsirkuset.

Så sent som i januar gikk hun helt til topps i prestisjetunge Marcialonga (70 km) i Italia.

«Dette er en dag jeg gruet meg til lenge, men nå har jeg altså bestemt meg for å legge opp. Det er en tid for alt, og nå har jeg mer lyst til å leve utenfor toppidrettsboblen enn i den», skriver Gjeitnes på sin Instagram-konto.

Kari Vikhagen Gjeitnes feirer seieren i langløpet Marcialonga i italienske Cavalese 26. januar. Foto: Mario Facchini / Newspower

Molde-jenta slo gjennom med individuelt gull på sprinten i junior-VM i 2005. Gjeitnes tok seg aldri opp på seierspallen i verdenscupen, men kan skilte med en 4.-plass i sprint fra Östersund i 2015. I alt var hun inne blant topp 10 i individuelle verdenscuprenn elleve ganger.

Hun endte på 5.-plass i sprintfinalen i VM i Falun for fem år siden.

– Jeg er stolt og glad for alt jeg har oppnådd i skisporet. Mange mål er nådd, men like gode minner er alle de bra folka jeg har møtt og stedene jeg har sett, skriver Gjeitnes, som også takker lagkamerater og andre støttespillere.

(©NTB)