– Dette er helt sykt. Hva skjedde nå?!

Det forteller Andreas Ulland Andersen (31) på telefon med VG like etter at lillebror Eirik Ulland Andersen sendte Molde videre i Europa League. Etter 3–3 i første kamp, var det duket for et nervepirrende returoppgjør mellom Molde og Hoffenheim. Der ga Eirik Ulland Andersen Molde ledelsen etter 20 minutter.

Fire minutter på overtid rundet samme mann Hoffenheims keeper og fastsatte resultatet til 2–0. Dermed vant Molde 5–3 sammenlagt mot Bundesliga-laget.

– Det blir lite søvn i natt. Jeg tror det vil ta lang tid før dette går opp for oss. Vi både sto og hoppet i sofaen de siste minuttene, sier en fortsatt andpusten storebror.

Se målene her:

Han forteller at brødreparet har et svært godt forhold med daglige samtaler. Storebror kunne aldri se for seg at dette som skjedde en torsdag kveld i februar måned ville komme til å skje for bare et par måneder tilbake.

For Eirik Ulland Andersens vei mot denne kampen har ikke bare vært enkel.

– Han har hatt en tøff tid i Molde med noen tøffe skader og lite tillit det siste året. Så slår han tilbake med dette her. Det er enormt gøy å se lillebror avgjøre en kamp i Europa League. Det er ganske store kontraster fra i fjor, sier den rørte storebroren.

– Det er stort og hele familien fortjener en kveld som dette, forteller Eirik Ulland Andersen til VG etter kampslutt.

Han forteller at han satt hjemme med familien sin og så kampen. I tillegg hadde han kontakt med blant annet en søster og far i Danmark som også fulgte sønnens bragd tett og engasjert.

– Det var jo snakk om at han var på vei bort fra Molde også. Er dette litt uvirkelig for deg?

– Det er sant det var snakk om andre klubber, men han har hatt en god prat med trenerteamet og en ny start i klubben. Eirik har hele tiden vært klar over at det er i Molde han vil få det til. Han er en type som aldri gir opp. Han vil stå i det og han vil lykkes.

Eirik Ulland Andersen kan selv bekrefte storebrors påstand om at han aldri gir opp.

– Det snur fort i fotballen. Jeg er selvfølgelig veldig glad for valget jeg tok, og jeg er stolt over det. Nå vil jeg bygge videre på dette, sier han bestemt.

Storebror forteller at han spent vil følge med på kampen mellom Manchester United og Real Sociedad fra sofaen som startet samme kveld klokken 21.00.

– Eirik er United-fan. Molde og Eirik mot Solskjærs Manchester United på Old Trafford, og kanskje på Aker stadion. Det hadde vært så midt i blinken det, ler 31-åringen.