MAINZ - FREIBURG 2–0

VAR-forviklingene nådde sitt høydepunkt i en vill kamp mellom Mainz og Freiburg. Spillerne hadde gått til pause før det ble klart at Mainz skulle ha straffespark.

Tidligere Tyskland-proff Jan Åge Fjørtoft sammenlignet forviklingene med TV-komikerens Benny Hill sine elleville påfunn.

Lagene gikk til pause på 0-0, men dommer Guido Winkmann måtte be lagene gå ut igjen på gresset etter at videodømmingsverktøyet VAR hadde konkludert med at vertene skulle ha straffespark.

– Nei, vi går ikke utpå der igjen, sa fortvilte Freiburg-spillere.

Den bisarre episoden skjedde da Daniel Brosinskis skudd traff Freiburgs Marc-Oliver Kempf i armen. Dommeren vinket spillere videre og blåste i fløyta for pause, men VAR-beslutningen sørget for alt annet enn pause.

Pablo De Blasis scoret på straffesparket etter over fem minutters venting, og det kunne omsider blåses for pause på nytt. Som tyske DW skrev "Lite å rapportere før etter pausesignalet"

Fjørtoft omtalte det hele som "nok en komedievariant av VAR".

Jan Åge Fjørtoft trodde knapt den han så etter VAR-beslutningen som tvang spillerne ut på banen igjen i kampen mellom Mainz og Freiburg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

TV-protest

Bunnoppgjøret i den tyske eliteserien inneholdt det meste. Fansen pepret banen med doruller i en protest mot mandagskamper. Dermed ble avspark utsatt.

Fansen hater de TV-sendte mandagskampene som passer dårlig inn med arbeidstider og lange reiser.

Mainz vant kampen 2–0 og tok tre livsviktige poeng. Argentineren Pablo De Blasis scoret begge målene for vertene. Den ene scoringen kom nesten sju minutter på overtid i første omgang (på straffesparket), den siste 12 minutter før slutt.

Fansen pepret banen med doruller i en protest mot mandagskamper. Dermed ble avspark utsatt. Foto: KAI PFAFFENBACH / X00446

HSV på vei ned

Wolfsburg, Mainz og Freiburg har alle 30 poeng når fire runder gjenstår.

Freiburg har svakest målforskjell og ligger på kvalifiseringsplassen.

For Hamburger SV var resultatet mandag nedslående. Den tidligere storklubben er nær ved å rykke ned fra 1. Bundesliga for første gang. Laget har åtte poeng opp til trygg plass med fire kamper igjen å spille.