Berisha senket gamle lagkamerater igjen – offside-mål skapte reaksjoner

STAVANGER (VG) (Viking - Brann 3–1) Brann fikk en heldig utligning rett før pause, men Viking dro til slutt i land en fortjent trepoenger i seriepremieren.

– Dette ble en skikkelig lagseier til slutt, sier Veton Berisha til VG, som for andre gang på rad scoret mot sin tidligere klubb.

– Det er kjekt å score mot gamle lagkamerater, men jeg tenker egentlig ikke så mye på hvem jeg scorer mot. Så lenge jeg kan levere for Viking, så betyr det ingenting hvem som er på motsatt banehalvdel.

På stillingen 1–1 ble han sendt alene gjennom etter en fin pasning av nysigneringen Kevin Kabran. Viking-spissen var iskald, rundet Brann-keeper Håkon Opdal, og trillet ballen i det åpne målet.

På tribunen satt Brede Hangeland, som representerte landslagsledelsen.

– Er det ekstra deilig å score med landslagsledelsen på tribunen?

– Ja, men jeg tror den veien er lang å gå. Men jeg synes at jeg har kvaliteter til å være med i en diskusjon. Den innsatsen jeg legger ned for et lag, i førstepresset, samtidig som jeg scorer mål er utrolig bra. Om jeg får lov til å si det om meg selv, ler Berisha.

Viking startet best, og dominerte kampen frem til ledermålet etter 20 minutter. Joe Bell tok med seg ballen fremover på fint vis, før han trillet ballen gjennom til Samúel Fridjónsson på riktig tidspunkt. Islendingen gjorde ingen feil alene med Opdal, og scoret sesongens første mål på SR-Bank Arena.

Hjemmelaget styrte også etter scoringen, men rett før pause utlignet Brann. Petter Strand slo et presist hjørnespark, og Daouda Bamba fikk gå opp helt umarkert på fem meter. Han headet ballen sikkert i nettet, men reprisene viste at en offside-plassert Ruben Kristiansen hindret Viking-keeper Iven Austbø.

– Det er vanskelig for Austbø som må forholde seg til ham, så personlig synes jeg det er offside, sier Berisha til VG.

Målet ble stående, noe som skapte kraftige reaksjoner i sosiale medier i pausen.

– Selv om det sto 1–1, gikk vi i garderoben med en følelse av at dette vinner vi, sier Berisha.

Og vant, det gjorde Viking. I andre omgang sørget scoringen til Berisha, og et selvmål av Ole Didrik Blomberg for at det endte 3–1 til Viking i vestlandsderbyet.

Dermed fikk Viking-trenerne Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen en perfekt debut som hovedtrenere i klubben.

– Det er utrolig godt. Det er jo derfor vi holder på med dette. For å kunne levere i kamper, sier Aarsheim til VG.

Optimismen har vært stor inn mot sesongstart for Viking, og Stavanger-klubben har blitt spådd høyt på tabellen av de fleste.

– Hvor langt opp kan Viking komme i år?

– Vi skal ikke begynne å snakke om det så tidlig, men vi har potensiale til å være helt der oppe, sier Berisha.

– Vi ønsker å nærme oss de fire lagene på topp, sier Aarsheim, og sikter til Bodø/Glimt, Molde, Vålerenga og Rosenborg.

Viking har uansett fått en fin start på sesongen. For Brann blir det en lang tur tilbake til Bergen, med null poeng i bagasjen.