Manchester City – Southampton 3–1

City har vunnet turneringen tre av de siste fire gangene, og hadde få problemer med å ta seg videre til kvartfinalen på bekostning av Southampton. Gjestene, som fredag gikk på et rekordstort 0-9-hjemmetap mot Leicester, fikk en ny tung kveld på jobb.

City tok ledelsen 1–0 etter 20 minutter. Bernardo Silva fant Nicolás Otamendi i 16-meteren. Forsvarsspilleren stanget ballen i nettet. Syv minutter før pause var det høyreback Kyle Walker som fant Agüero i midten. Han fikk enkelt plassere inn 2–0.

Samme mann var frempå og satte inn 3–0 ti minutter etter pause. Southampton reduserte 15 minutter før slutt da Jack Stephens stanget inn en corner.

Lagene møtes igjen i ligaen til helgen.

Leicester er også klar for kvartfinalen etter seier borte mot Burton fra nivå to. Gjestene vant 3–1 etter mål av Youri Tielemans, Kelechi Iheanacho og James Maddison.

Videre er også Everton etter 2-0-seier over Watford. Mason Holgate og Richarlison scoret for hjemmelaget.

Onsdag spilles de tre siste kvartfinalene. Blant dem er det to virkelige godbiter. Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Chelsea i London, mens Liverpool tar imot Arsenal.