Den tyske fotballtreneren Marco Rose (42) forlater den østerrikske mesterklubben Salzburg og overtar ansvaret i Borussia Mönchengladbach fra neste sesong.

Salzburg har de norske spillerne Fredrik Gulbrandsen og Erling Braut Haaland i stallen, som begge har en fortid i Molde.

Rose har aldri før hatt trenerjobb i hjemlandets Bundesliga, men han har hatt stor suksess i Østerrike, der han gikk gradene som ungdomstrener i Salzburg og toppet det med seier i mesterligaen for juniorlag. De to siste sesongene har han ledet klubbens A-lag.

I fjor ble det seriegull og semifinale i europaligaen. Denne sesongen er laget godt på vei mot dobbelttriumf.

Salzburg-trener Marco Rose skal fra neste sesong lede Borussia Mönchengladbach i tysk Bundesliga. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Dette var en vanskelig avgjørelse, men jeg er overbevist om at jeg valgte rett, sa Rose under en pressekonferanse i Salzburg onsdag.

Han har vært ønsket av flere klubber og sa at han er glad for å ha truffet sitt valg.

Borussia Mönchengladbach, som er nummer fem på tabellen i 1. Bundesliga, offentliggjorde forrige uke at Dieter Hecking er ferdig i klubben ved sesongslutt. Det skjer selv om han forlenget sin kontrakt i november i fjor.

– Marco har gjort en fremragende jobb i Salzburg, og vi er fornøyd med å ha knyttet ham til oss fra neste sesong, sa Gladbachs sportsdirektør Max Eberl.