Det spares ikke på sikkerhetstiltakene rundt Stockholms Diamond League-stevne i friidrett. Storstjernen Karsten Warholm er blant dem som får spesialbehandling.

Warholm er på plass i Stockholm. Han trekkes fram som en av de mest forsiktige deltakerne av turneringsdirektør Jan Kowalski i et intervju med Aftonbladet.

– Ja, men nå har vi ordnet en parkeringsplass for ham så han skal slippe å reise noen lengre strekninger og møte på folk, sier Kowalski.

De øvrige deltakerne skal bo på et eget hotell der de skal koronatestes. Warholm dropper dette hotellet og har i stedet leid en bobil for transport fra Norge til Sverige og hjem. Han skal også overnatte i bobilen. Den er nå parkert utenfor stadion.

– Når jeg var yngre, var jeg med familien og campet i Sverige. Nå får jeg sjansen til å gjøre det igjen, sier han til SVT i et intervju gjort via Skype.

Warholm tar ingen sjanser på å bli covid-19-syk og dermed risikere nedsatt lungekapasitet som følge av det.

Trygt

Arrangøren i Stockholm har innført strengere regler enn det svenske samfunnet ellers har, for å overbevise utøverne om at det er trygt å komme.

– Vi gjør det vi kan for å skape en trygghet for de aktive, sier Kowalski.

De norske løpebrødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen er alle på startlistene til 1500 meter i Stockholm. Ingebrigtsen-brødrene har imidlertid valgt å bo på utøverhotellet, ifølge Aftonbladet.

Øvrige norske deltakere i Stockholm: Sondre Guttormsen (stav), Amalie Iuel (400 meter hekk) og Ola Stunes Isene (diskos).