Tengstedt startet Rosenborg-festen med et drømmemål, før landsmann Jensen fortsatte Danmark-showet på Lerkendal med to scoringer.

– Det var en klassekamp. Vi fulgte kampplanen hundre prosent, og styrte kampen fra første til siste minutt. Det var en kul kveld, sier Jensen til VG.

Kjetil Rekdal og co. kunne med det juble for tre knallsterke poeng, og med fem serierunder igjen lukter det medalje og europaspill.

Rosenborg ligger på tredjeplass med 47 poeng, ett poeng bak tabelltoer Bodø/Glimt. Lillestrøm følger på fjerdeplass med like mange poeng som Rosenborg.

For Vålerenga ser det tyngre ut i medaljekampen. Før Bodø/Glimt kommer på besøk til hovedstaden neste søndag er det fem poeng opp til Rosenborg og Lillestrøm.

– Vi er direkte svake. Offensivt gir vi bort ballen altfor lett, og defensivt mangler vi duellkraft. Det var en overraskende svak prestasjon, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til VG.

Rosenborg tok kontroll på kampen fra start, og etter et drøyt kvarter kom også 1–0 på utsøkt vis. Ole Sæter gikk i duell på en lang ball og nedfallsfrukten datt ned i retning spisskollega Tengstedt.

Den danske 22-åringen nølte ikke, banket til på volley fra langt hold og kunne se at ballen suste inn i krysset bak Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng.

– Det er litt tilfeldig at ballen faller ned foran beina mine. Jeg forsøker å treffe mål, og det er deilig å se at den går inn i lengste. Det var ett av mine bedre mål, sier Tengstedt til VG.

– Ikke det beste?

– Jo, det var nok kanskje også det beste. På stående fot kan jeg ikke komme på noen bedre.

– Det var godt, men han gjør mye annet også. Vi må ikke bli blendet av målene, sier Rekdal om spissen.

Det var Tengstedts ellevte scoring på ni Rosenborg-kamper etter overgangen fra danske Horsens i august.

Med det fulgte han også opp drømmescoringen i 4–4-kampen mot Kristiansund i forrige serierunde:

Den danske Rosenborg-festen fortsatte i det halvtimen var passert og Jensen doblet ledelsen for hjemmelaget.

Scoringen får han imidlertid dele med Edvard Tagseth, som mottok ballen ute til venstre og med et strålende første touch fikk dratt seg fri. På neste ballberøring kom et perfekt innlegg til Jensen foran mål, og da fulgte også han opp scoringen fra forrige kamp.

Fagermo var langt fra fornøyd med de første 45 minuttene og gjorde to bytter i pausen.

– Vi har vært feige. Overraskende og skuffende prestasjon med ball. Vi skapte ingenting. De greide å få en sinnssyk scoring på den første, men likevel. Puslete bak og puslete med ball, så vi prøver å gjøre noe med det, sa Fagermo i pausen.

– Vi gjør en bra førsteomgang. Da må vi fullføre jobben med å gjøre det samme i den andre. Først og fremst skal vi prøve å score flere mål, var beskjeden fra Rekdal.

Og flere mål skulle det bli, og danskene var nok en gang på jobb.

Tengstedt løp seg fri på høyresiden, og fant Jensen foran mål. Han dro av en mann før han sendte ballen i det lengste hjørnet.

3–0: Victor Jensen (til høyre) jubler for sin andre scoring sammen med Leo Cornic og Casper Tengstedt (med ryggen til). Foto: Ole Martin Wold / NTB

Med snaue ti minutter igjen ble både Tengstedt og Jensen byttet ut, og da ble det ikke flere mål. 3–0 til Rosenborg, som tok sin andre storseier over Vålerenga denne sesongen. Oppgjøret på Intility Arena i mai endte 4–0 til Rosenborg.

– Det var veldig overraskende. Vi var godt forberedt, selv om det ikke så sånn ut. Vi ble avkledd rett og slett, var den brutale dommen fra Fagermo etter kampen.

– Vi gjennomfører på en solid måte, gjør lite feil, er gode defensivt, og har bra trykk fremover. Vi får kampen inn på våre premisser etter det viktige ledermålet. Det forvalter vi, og bygger ut til 2–0 og 3-0, sier Rekdal.

– Hvor mange Vålerenga-sjanser teller du?

– Null.

– Hvor godt fornøyd er du med det?

– Veldig. Vi har sluppet inn mange møkkamål i det siste, spesielt borte.

Med Rosenborg-seier fortsetter de overtaket de har hatt på Vålerenga hjemme på Lerkendal i seriesammenheng de siste 17 årene: